Steve Stephens la upp tre videos på Facebook. För en där han säger att han ska döda, sedan en som visar själva mordet han nu är misstänkt för och till sist sänder han live och erkänner mordet.
1 av 5
Steve Stephens la upp tre videos på Facebook. För en där han säger att han ska döda, sedan en som visar själva mordet han nu är misstänkt för och till sist sänder han live och erkänner mordet. - Foto: TT Bild / TT Bild
Allting postades på Facebook.
2 av 5
Allting postades på Facebook. - Foto: TT Bild
Polisen i USA jagar Steve Stephens. Enligt FBI kan han var "på många ställen".
3 av 5
Polisen i USA jagar Steve Stephens. Enligt FBI kan han var "på många ställen". - Foto: TT Bild via Cleveland Police
74-årige Robert Godwin från Ohio mördades i videon.
4 av 5
74-årige Robert Godwin från Ohio mördades i videon. - Foto: TT Bild
Minnesplats där 74-åringen mördades.
5 av 5
Minnesplats där 74-åringen mördades. - Foto: TT Bild

Man filmade mord på 74-åring – fortfarande på fri fot

Han postade en video som visar hur han skjuter ihjäl en gammal man, sen sände han live och erkände mordet.


Polisen i USA jagar Steve Stephens som misstänks för ett mord – vilket han ska ha filmat och postat videon av på Facebook, skriver BBC.

Det var i söndags som mannen la upp ett klipp där han berättade att han skulle döda någon, för att två minuter senare posta ännu en film som visade hur han gick fram till en äldre man och sköt honom till döds, skriver Facebooks globala chef Justin Osofsky i ett inlägg.

mord facebook Bildkälla: Facebook

Mannen han skjuter ihjäl är 74-årige Robert Godwin från Ohio. I videon som spridits på Facebook ser det ut som mannen försöker skydda sig mot mördaren med en plastpåse, skriver BBC.

Erkänner mordet i video

Strax efter skjutningen startade Steve Stephens en livesändning. I fem minuter sände han live och erkände det mord han just begått.

Polisen har ännu inte hittat Stephens och har bett invånare i Ohio, Indiana, Michigan, New York och Pennsylvania att vara uppmärksamma.

– Ärligt talat, han kan vara på många ställen, säger FBI-agenten Stephen Anthony skriver BBC.

Facebook ber om ursäkt

Mord-videon låg kvar på Facebook under flera timmar. I inlägget ber Facebookchefen Osofsky om ursäkt för att de inte agerade snabbare.

"Det var ett fruktansvärt brott – ett som inte hör hemma på Facebook, och går emot vår policy och allt vi står för", skriver Osofsky i inlägget.

Han skriver också att det tog nästan två timmar innan Facebook fick någon anmälan mot videon där Stephens skjuter den äldre mannen. Mannens konto ska sedan stängts ner efter 23 minuter, enligt Osofskys text.

mord facebookEn mängd ballonger har lämnat och det har bildats en minnesplats där 74-åringen sköts ihjäl. Bildkälla: TT Bild

Nyheter24 har tidigare skrivit om Adam Mayo som sände live när polisen sköt mot honom med tårgas. Se det här:

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde Facebook agerat snabbare?
Tack för din röst!