Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Alla älskar det "gulliga" hundtricket – men sanningen bakom är vidrig

- 24/05/2017, 10:22 -

Hundratusentals har sett filmen med den lilla pudeln som går på bakbenen. Nu avslöjar flera filmer djurplågeriet bakom tricket.

Det verkar inte finnas någon gräns för de grymheter människor utsätter djur för, i jakten på att göra succé i sociala medier.

Ett exempel på det som Nyheter24 har skrivit om tidigare, är den plågsamma sjukdomen syringomyeli. Den drabbar hundraser som avlas fram för att se så dockliknande ut som möjligt, med rund huvudform och korta nosar.

Då och då dyker det upp klipp på nätet på gulliga hundar som gör märkliga trick, som exempelvis att konstant gå på bakbenen.

Det senaste virala filmklippet som har skapat stor uppståndelse, är det som föreställer en brun liten pudel som hoppar fram på gatan, läskigt likt ett litet barn.

Bildkälla: Faksimil Weibo/Huoshan Video

Vid en första anblick ser det både lustigt och väldigt gulligt ut och hundratusentals personer har delat klippet på både Facebook och Twitter. Men det verkar finnas en riktigt mörk historia bakom den lilla pudelns framgångssaga.

Videon verkar först ha laddats upp i den kinesiska appen Huoshan Video, som liknar videoappen Vine.

Där finns ett konto som heter "Wang Hong Doudou", vilket kan översättas till "Viral Smol Bean", eller "Virala Lilla Bönan". Kontot har många tusentals följare och enligt bion bor den lilla pudeltiken i Shanghai.

ildkälla: Faksimil Weibo/Huoshan Video

Här visas flera bilder och filmklipp på den utklädda hunden som är stående, gående eller hoppande på två ben. Däremot finns inte så många uppgifter om själva ägaren.

I samband med att Smol Bean snabbt har blivit en viral succé så är det inte bara hyllningar och kärleksutrop som har flödat in, utan också en hel del kritiska kommentarer. Många ifrågasätter varför hunden går upprätt långa sträckor, vilket inte är ett naturligt beteende för hundar.

I ett klipp som Smol Beans ägare har lagt upp, får tittare se hur hunden belönas med godis när den står upp. Den får också ta emot flera slag som straff.

I ett annat videoklipp som har läckt ut på Twitter, så syns det tydligt hur en vettskrämd vit pudel blir slagen och bestraffad för att fortsätta hålla sig upprätt på två ben.

Nu rasar folk över hela världen mot den fruktansvärda djurmisshandeln.

Bildkälla: Twitter

Buzzfeed har sammanställt informationen kring det virala klippet och även sökt ägaren, utan framgång.

Varning för starka scener i filmklippet längst upp i artikeln.

Så, hur fungerar det egentligen med spridningen av den här typen av material i sociala medier? Här kan du läsa om Facebooks regler som läckte ut nyligen från ett internt hemligt dokument.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Visste du att tricket gick till såhär?