Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Vem är Baby Yoda och varför pratar alla om honom?

- 20/12/2019, 13:22 -

Hela internet skickar memes och snackar om "Baby Yoda". Men varför gör dem det och vem är egentligen den urgulliga lilla figuren?

Det råder en Star Wars-hysteri runt om i världen och det finns en väldigt god anledning varför. Det släpps serier och filmer till höger och vänster just nu.

Hysterin har ju såklart även tagit sig till nätet och en ny super-meme har nu uppkommit – i form av en grön liten yoda-lik varelse som vi nu kallar för "Baby Yoda".

Baby Yoda
Söta Baby Yoda. Bildkälla: AP/TT

Anledningen varför det sprids en massa bilder på "Baby Yoda" beror på att karaktären, som vi ännu inte vet namnet på, är med i serien "The Mandalorian".

Serien är en Star Wars-spinoff, som utspelar sig efter ungefär fem år efter Jedins återkomst, alltså den sjätte filmen. I serien får vi följa "The Mandalorian" som är en prisjägare och lilla "Baby Yoda". 

Det är alltså där den lilla krabaten slagit igenom. Dessvärre sänds The Mandalorian via streamingtjänsten Disney+, som för närvarande inte finns i Sverige.

Memsen

Du har säkert sett några av alla de tusentals memes som finns på Baby Yoda. Här kommer några av de Nyheter24 tycker är roligast.

Baby Yoda
Så sant, så sant. BIldkälla: Disney+

När verktygslådan åkte fram, då hade man en uppgift – och den utförde man med stolthet.Baby Yoda-meme
Bildkälla: Disney+

Man hade ju alltid tid att dra en sväng förbi donken när man liks var ute på vift. Visst?


Baby Yoda-meme
Bildkälla: Disney+

Haha, 100 procent igenkänningsfaktor här. Gäster was the worst...

MER: 11 förvånande Star Wars-fakta