Söndag 4 Dec
Stockholm

Var är invandrarna?

Nyheter24:s chefredaktör Ehsan Fadakar.
Nyheter24:s chefredaktör Ehsan Fadakar. Foto: Karin Bylund

Nyheter24:s chefredaktör Ehsan Fadakar om varför Jimmie Åkesson har öppet mål på nästa presskonferens.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Ehsan Fadakar

Chefredaktör på Nyheter24
Nås via mejl: ehsan@nyheter24.se
Twitter: twitter.com/ehsanfadakar  

Under tre veckor har Expressen gjort sin plikt och klätt av de sverigedemokratiska politikerna. Vad som fanns under riksdagskostymerna var knappast en överraskning. Rasister, kvinnohatare och lögnare. Alla medier har följt bevakningen. Det har spottats ut krönikor om Sverigedemokraterna på Expressen, Aftonbladet, DN och SvD. På twitter har journalister, ledarskribenter och allmänna tyckare idiotförklarat SD och kallat deras väljare för intoleranta, empatilösa rasister. Fredrik Reinfeldt och Stefan Löfven har förfärats. Det har varit ett rättfärdigt drev som tvingat Jimmie Åkesson att göra stora förändringar i SD-toppen som han helst hade sluppit. 

Under hela den här perioden har jag undrat: var är invandrarna? Har en enda artikel på ovan nämnda tidningar skrivits av någon med invandrarbakgrund? En krönika? Var finns de som Sverigedemokraterna pekar ut som ansvariga för Sveriges förfall? De som felaktigt beskylls för rån? De som SD byggt alla sina framgångar kring? De syns inte på Expressen i alla fall. Och inte på Aftonbladet. Absolut inte på DN eller SvD. Det verkar råda en viss nolltolerans mot invandrare på svenska tidningsredaktioner, samma tidningar som gärna hyllar mångfalden. De gillar olika, så länge det inte handlar om den egna arbetsplatsen. Men det är egentligen ingen nyhet. Det skrev jag om redan för ett år sedan

Och så här ser det även ut i politiken. Moderaterna, det statsbärande partiet, har inga invandrare i partistyrelsen. Muf försökte i fjol kuppa in Hanif Bali, men viftades bort. Socialdemokraterna har en. Mariam Osman Sherifay kom till Sverige 1975. 36 år sen. En annan tid. En annan värld. Innan Ny demokrati. Innan SD. Här går utvecklingen bakåt. 

Jimmie Åkesson har faktiskt ett öppet mål framför. På nästa presskonferens eller debatt kan han peka och fråga: 

– Om nu invandrarna är så bra och viktiga, varför anställer ni knappt några? 

Ser fram emot att läsa bortförklaringarna. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.