Hanif Bali Ulf Kristersson
Karl Anders Lindahl är inte imponerad av Kristersson. BILDEN ÄR ETT MONTAGE. - Foto: Magnus Hjalmarson/Jessica Gow/TT/Nyheter24

Ulf Kristerssons hantering av Hanif Bali är ett praktfiasko

Var det så dags nu, undrar Nyheter24:s Karl Anders Lindahl, och undrar varför Ulf Kristersson inte satt ner foten tidigare.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Jaha, då var det till slut dags. Hanif Bali, mannen som fick ett helt land att undra ”Twitter, vad fan är det egentligen?” har blivit dragen i örat av partiledaren Ulf Kristersson. 

Men vad var det då till slut som fick "tuffe Uffe" att dra i nödbromsen? Det var inte ett språkbruk hämtat från Flashback, det var inte nedsättande retorik mot flyktingar eller hetsande mot meningsmotståndare. Nej, först när parti-ikonen Carl Bildt hamnade i skottgluggen – då fick det faktiskt räcka. 

För Kristersson var det helt okej att Bali gick runt i det politiska träsket och skitade ner sig, men så fort han gick in med stövlarna på i det moderata finrummet gick han över gränsen. 

Det är ju faktiskt ytterst märkligt. Att det skulle vara just detta som fick Kristersson att ryta ifrån. Jag har svårt att se hur någon ser detta som ansvarsfullt beteende av personen som vill kalla sig ”den vuxne i rummet”. 

Vare sig Anna Kinberg Batra eller Ulf Kristersson hade ryggrad att hantera Hanif Bali, nu får man betala priset. 

Men, det positiva  med hela den här soppan är väl att det kan vara ännu en spik i kistan för haveriet som är svenska politik-twitter. 

Tänk bara – inom loppet av ett par veckor har både Hanif Bali och Anders Ygeman riskerat sina karriärer genom att försöka bilda opinion i en ankdamm där det knappt finns några väljare alls. Det är pinsamt. 

Men för Ulf Kristersson blir hela krisen en signal på ett svagt ledarskap, och en ”vuxen” som inte kan säga ifrån i tid. 

LISTA: 6 gånger Hanif Bali hamnat i rejält blåsväder

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!