Torsdag 6 Okt
Stockholm

Ebba Busch om Annie Lööfs uttalande: "Smärtar"

Ebba Busch och Nooshi Dadgostar bemöter Annie Lööfs uttalande.
Ebba Busch och Nooshi Dadgostar bemöter Annie Lööfs uttalande. Foto: Henrik Montgomery / TT

I en intervju med DN säger Centerpartiets partiledare Annie Lööf att Magdalena Andersson (S) är den bästa statsministerkandidaten. Uttalandet väcker nu skarp kritik hos bland andra Ebba Busch (KD) och Nooshi Dadgostar (V).

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Annie Lööf (C) ser hellre Magdalena Andersson (S) som statsminister, än Moderat-ledaren Ulf Kristersson

Centern kan även tänka sig att ingå i en S-ledd regering, då med förutsättningen att deras politik lutar mot mitten. Det slår Lööf fast på tisdagen i en intervju med Dagens Nyheter.

– Magdalena Andersson och Socialdemokraterna har en mycket mer öppen hållning till samarbete. Hon kan tänka sig att samarbeta med alla utom SD. Det är precis den öppenhet och ledarskap som man behöver ha som statsminister, säger hon till tidningen.

Ebba Busch: "Dagens besked smärtar"

Ebba Busch (KD) bemöter Annie Lööfs besked om S och skriver följande på Twitter: "Lööf är klar med varumärkesdeklarationen. En röst på C är en röst på M Andersson. För att sedan förhandla ekonomi med V samt landsbygd, skog och migration med MP."

Hon skriver även att dagens besked från Annie Lööf "smärtar oerhört mycket för borgerligt sinnade landbygdsvänner".

Även Nooshi Dadgostar (V) har reagerat på Annie Lööfs besked och skriver:

"Absurda besked från Annie Lööf. Inte kan hon väl tro att hon skulle sitta i en regering på våra mandat men inte samarbeta med oss? Nej, Sverige behöver en majoritetsregering, då ingår V om SD ska hållas borta från inflytande. Trots våra skillnader är vi beredda att ta ansvar."

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.