Kristdemokraterna svarar på Alex Schulmans anklagelse.
Kristdemokraterna svarar på Alex Schulmans anklagelse. - Foto: Christine Olsson/TT och Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

KD till Alex Schulman: "Svälj gåslevern innan du öppnar munnen"

Författaren Alex Schulman skriver i en krönika hos DN att Ebba Busch (KD) ljugit om priset på falukorv – något som tillbakavisas av partiet.
”Om jag var Alex Schulman hade jag nog svalt gåslevern innan jag öppnade munnen", skriver Peter Kullgren (KD).


Under fredagens partiledardebatt i Sveriges Radio tog Ebba Busch (KD) upp en falukorv i samband med att hon pratade om de stigande matpriserna och de höga elpriserna.

KD-ledaren menade på att falukorven symboliserar allt det som är bra med Sverige och att livsmedlet är någonting som svenskar alltid haft råd att köpa.

– Nu kostar den 40 kronor sedan vi fått Magda-priser, Stenevi-skatt och Annie-tillägg, sade hon sedan. 

Här kan du läsa mer om Ebba Buschs tilltag med falukorven under debatten.

Alex Schulman: "Det hindrar inte Ebba Busch"

Att KD-ledaren drog fram en falukorv under debatten har fått författaren Alex Schulman att reagera – i negativ bemärkelse. 

"Ebba säger att falukorv är en symbol för allt som är bra med Sverige. Det är ett oerhört uttalande om man tänker efter. Jag visste inte att hon var falukorvsentusiast så till den grad att hon hävdar att falukorven representerar ALLT SOM ÄR BRA MED SVERIGE.", skriver Schulman i en krönika i DN.

Men det slutar inte där. Schulman konstaterar också att det går att köpa falukorv för mellan 20 och 25 kronor på flera matkedjor runtom i landet.

”Det hindrar inte Ebba Busch. Hon gör stort nummer av falukorven under debatten, och hon tar den med sig till pressintervjuerna efteråt. Hon håller sin falukorv i handen och står där och ljuger en stund – '40 kronor kostar den här.'”, skriver Schulman i krönikan.

KD: "Svälj gåslevern innan du öppnar munnen"

Nu svarar Kristdemokraterna på anklagelsen om att Ebba Busch ljugit om priset på falukorv.

”Om jag var Alex Schulman hade jag nog svalt gåslevern innan jag öppnade munnen. Han påstår att vi ljuger men har han kollat priset på en Scan falukorv i sin lokalbutik?", skriver Kristdemokraternas partisekreterare Peter Kullgren i en kommentar till Expressen.

KD-toppen fortsätter vidare:

"Att maten och elen har blivit dyrare kanske inte märks lika mycket på Östermalm. För den som är beroende av bilen och funderar på hur man ska förklara för barnen att man kommer behöva dra in på julklapparna i vinter är läget kanske inte lika lättsamt. Ebba pekar på de problem som folk i allra högsta grad svettas över i det svenska hjärtlandet, hur löjligt Alex Schulman än tycker det är."

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

Börsen öppnar nedåt

Stockholmsbörsen inleder skärtorsdagens handel svagt nedåt. OMXS-index har efter fem minuter backat 0,1 procent.

Stort kärnkraftverk tar steg mot återaktivering

Den japanska kärnkraftsoperatören Tepco har begärt tillstånd för att börja lasta kärnbränsle vid kärnkraftverket i Kashiwazaki-Kariwa i ett steg mot en eventuell återaktivering, rapporterar internationella medier.

Kina slopar strafftullar på australiskt vin

Kina slopar strafftullar på australiska viner, enligt Kinas handelsdepartement. Beslutet är en följd av att de två länderna börjat närma sig varandra i det utdragna handelsbråk som präglat relationen i flera år.

Stämmer tobaksjätte för vitt snusberoende

En amerikansk man har stämt tobaksjätten Philip Morris i USA och dess dotterbolag Swedish Match för att ha blivit beroende av vitt snus.

Så många regioner har krigsplacerat läkare

Alla Sveriges regioner utom fem har krigsplacerat läkare, visar en kartläggning som tidningen Sjukhusläkaren gjort. Hur många läkare det rör sig om är hemligstämplat.