Ebba Busch (KD) bemöter kritiken från Alex Schulman.
Ebba Busch (KD) bemöter kritiken från Alex Schulman. - Foto: Pontus Lundahl/TT och Tim Aro/TT

Ebba Buschs nya känga mot Alex Schulman: "På Östermalm kanske"

Ebba Busch (KD) bemöter nu kritiken från författaren Alex Schulman, som i en krönika menat att partiledaren ljugit om priset på falukorv.


Vid Sveriges Radios slutdebatt i förra veckan tog Ebba Busch fram en falukorv som, enligt KD-ledaren, symboliserar allt det som är bra med Sverige och att livsmedlet är någonting som svenskar alltid haft råd att köpa – fram tills nu.

– Nu kostar den 40 kronor sedan vi fått Magda-priser, Stenevi-skatt och Annie-tillägg, sade hon sedan. 

Läs mer om vad Ebba Busch sade om falukorven här.

Alex Schulman: "Står där och ljuger"

Tilltaget fick senare kritik av författaren Alex Schulman.

"Ebba säger att falukorv är en symbol för allt som är bra med Sverige. Det är ett oerhört uttalande om man tänker efter. Jag visste inte att hon var falukorvsentusiast så till den grad att hon hävdar att falukorven representerar ALLT SOM ÄR BRA MED SVERIGE.", skrev Schulman i en krönika i DN.

Författaren menade vidare att det går att köpa falukorv för mellan 20 och 25 kronor på flera matkedjor runtom i Sverige.

”Det hindrar inte Ebba Busch. Hon gör stort nummer av falukorven under debatten, och hon tar den med sig till pressintervjuerna efteråt. Hon håller sin falukorv i handen och står där och ljuger en stund – '40 kronor kostar den här.'”, skrev Schulman i krönikan.

Peter Kullgren: "Svälj gåslevern"

Kristdemokraternas partisekreterare Peter Kullgren bemötte senare krönikan i en skriftlig kommentar till Expressen.

”Om jag var Alex Schulman hade jag nog svalt gåslevern innan jag öppnade munnen. Han påstår att vi ljuger men har han kollat priset på en Scan falukorv i sin lokalbutik?", skrev han till tidningen.

Här kan du läsa hela Peter Kullgrens svar till Alex Schulman.

Ebba Busch till Alex Schulman: "Du har rätt"

Även Ebba Busch bemötte kritiken när hon var på plats på Stureplan i Stockholm under tisdagen. 

– Jag har förstått att en del undrat om falukorven verkligen kostar 40 kronor och då är det såhär, Alex Schulman, att nej, på kanske den närmaste matbutiken där du är på Östermalm så kostar den 45 kronor. Så du har rätt, den kostar inte 40 kronor, säger hon.

I en intervju med Expressen efteråt uppger KD-ledaren att bara en person som själv inte vet hur det är att vända på varenda hundralapp eller som glömt bort hur det är att leva med så små marginaler kan uttala sig så som Schulman gjort.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

IS uppges ha dödat syriska soldater

Sverige återlämnar finska kranier

Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.

Netflix krossade förväntningarna

3 timmar sedan
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

3 timmar sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

3 timmar sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

3 timmar sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.