Partiledarna skickar sin sista hälsning på valdagen.
Partiledarna skickar sin sista hälsning på valdagen. - Foto: Christine Olsson/TT

Här är partiledarnas sista uppmaning till dig som röstar: "Försvara demokratin"

11 september är det val till riksdag, kommun- och regionfullmäktige. Partiledarna passar då på att skicka sin sista hälsning till sina potentiella väljare i Sverige.


Klockan åtta på söndagsmorgonen öppnade vallokalerna runtom i landet. Valmyndigheten har uppmanat alla att vara ute i god tid. 

För den som blir sen kan det vara bra att veta, att om man står i kö till en vallokal vid stängningsdags klockan 20 så kommer man att få komma in och rösta. Även om den officiella sluttiden har passerats – förlorar man alltså inte chansen till att få sin röst hörd.

Andersson: "Kräva vår rätt som medborgare"

Under den sista valspurten har partiledarna skickat med en sista uppmaning till sina potentiella väljare i Sverige. 

Statsminister Magdalena Andersson skickar med en hälsning till väljarna innan de går till valurnorna i ett inlägg på Facebook. Hon lyfter också fram andra händelser som infallit den 11 september. 

"Den 11 september är ett datum som för alltid kommer att förknippas med angrepp på demokratin. Men i år är det också en dag när svenska folket går ut till demokratins försvar. Vi kommer att köa runtom i landet för att både göra vår plikt och kräva vår rätt som medborgare i ett demokratiskt samhälle", skriver Magdalena Andersson.

"Hela landet behövs när Sverige går in i framtiden"

Centerledaren Annie Lööf skriver i ett inlägg på Facebook hur akut klimatkrisen är lägger stor vikt på att hela landet behövs när Sverige går in i framtiden.

"Klimatkrisen är akut. Vi behöver snabbt mycket mer utsläppsfri el. Det duger inte att tro att något annat land ska lösa det. Vi behöver mer förnybara bränslen och mer miljöteknik. Vi måste hålla ihop Sverige. Hela landet behövs. På landsbygden krävs bättre service, vägar, bredband och möjligheter att bygga och bo"

Liberalerna skickar också en sista hälsning till väljarna: "Chansa inte. Rösta på Liberalerna om du vill ha en liberal borgerlig regering".

Moderaterna skriver på Twitter: "Sänkt skatt, minskat utanförskap och ny kärnkraft. Rösta på Moderaterna".

På Facebook hälsar Sverigedemokraterna till sina potentiella väljare i Sverige: "Sista chansen att ge sossarna sparken", skriver partiet.

Nooshi Dadgostar: "Försvara demokratin"

Miljöpartiets ena språkrör Per Bohlunds skriver partiet sista uppmaning till väljarna innan de går till vallokalerna på Twitter:

"Rösta på ett grönt parti som ser klimatkrisens allvar, som har prioriterat frågan varje dag så länge vi har funnits till, som har kunskapen om vad som behöver göras och som framför allt har viljan och kraften att få det gjort!".

Under fredagsmorgonen träffade Expressen Nooshi Dadgostar vid vallokalen.

– Nu är det upp till väljarna. Jag har varit ute ända till igår kväll och kommer även under dagen att uppmana alla att gå och rösta för att försvara demokratin. Ikväll får vi se vad som händer, det är kanske ett av de viktigaste valen jag har varit med om, sade hon till tidningen.

KD-ledaren Ebba Busch skriver på Twitter: "Har du inte råd att betala elräkningen – då har du inte råd att rösta rödgrönt".

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kritiker sågar förslag om gårdsförsäljning

EU-sanktioner mot "extremistiska" bosättare

EU inför sanktioner mot fyra "extremistiska" israeliska bosättare och två organisationer på ockuperade Västbanken.

Upp till 20 000 fick fel bostadsbidrag av Försäkringskassan

Försäkringskassan har gått ut med ett varningsmeddelande till 20 000 medborgare som fått ett extra bostadsbidrag. Utbetalningen som ska ha gjorts den 10 april kan mycket väl vara helt felaktig, och du som fått pengarna kan vara tvungen att betala tillbaka pengarna.

Trump Media varnar för nakenblankning

Börsnoterade Trump Media & Technology Group har varslat Nasdaqbörsen om att det kan ha förekommit otillåten marknadsmanipulation av bolagets aktie – med så kallad nakenblankning, rapporterar tv-kanalen CNBC.

Då höjer HBO Max priset, inför reklam och byter namn

I samband med att HBO Max byter namn till bara Max görs en rad förändringar. Exempelvis införs ett reklamabonnemang. För de som inte vill se reklam höjs avgiften rejält.

Støre möblerade om bland ministrar

Norges statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) har möblerat om i sin regering.