Onsdag 28 Sep
Stockholm

Ebba Busch sätter ner foten: "Har gått alldeles för långt nu"

Ebba Busch (KD) kommenterar samtalsklimatet i sociala medier efter valet.
Ebba Busch (KD) kommenterar samtalsklimatet i sociala medier efter valet. Foto: Christine Olsson/TT och Fredrik Sandberg/TT

Rösträkningen är inne på sluttampen. Men enligt KD-ledaren Ebba Busch har sociala medier efter valet präglats av ett samtalsklimat som hon nu tar ställning mot.
"Demokratin och rösträtten i Sverige är bland det bästa gemensamma vi har i vårt land", skriver hon.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det är i ett inlägg på Instagram som Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch beskriver hur "demokratin och rösträtten i Sverige är bland det bästa gemensamma vi har i vårt land" och hur hon med stolthet lyssnat på sina barn när de talat om rösträtten.

Samtidigt väljer dock KD-ledaren att uttrycka sin oro över hur det sett ut på sociala medier sedan söndagens val.

Ebba Busch: "Påstås stå för ondska"

Mer specifikt bekymras Ebba Busch av "det samtalsklimat som nu råder på sociala medier".

 "Partierna kan ta kritik. Men när enskilda personer som röstat blått eller rött eller annat hånas, tystas, föraktas och påstås stå för ondska, bara för att denne inte röstat som belackaren vill – då har något gått alldeles för långt.", skriver hon och fortsätter:

 "Varje röstberättigad äger sin röst och lägger den som den själv tycker. Det är något bra och viktigt. Även när valresultatet inte blir som man själv vill. Fundera på vad alternativet till att alla har en egen röst som de själva bestämmer över hade varit."

Sedan i söndags har bland annat artisten Zara Larsson vittnat om hat efter att hon delat med sig av vad hon röstar på.

Även influencern Isabella Löwengrip och Snabba Cash-skådespelerskan Evin Ahmad har berättat om hatet de fått utstå på grund av sina politiska ställningstaganden.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.