1 av 3
- Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
2 av 3
- Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
3 av 3
- Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

Alliansen byter namn – droppar Sverige

Allians för Sverige blir Alliansen.


Den borgerliga alliansen (m, fp, kd, c) lanserade i dag en ny hemsida och en ny logga. När den historiska alliansen bildades hemma hos centerledaren Maud Olofsson i Högfors den 30 augusti 2004

– Skiftet från Allians för Sverige till Alliansen markerar att det är något mycket mer beständigt, säger moderaternas partisekreterare Per Schlingmann vid presentationen av alliansens nya formspråk.

Trots att allianssamarbetet inte är mycket mer nu än vad det var inför valet 2006 - med en gemensam sajt och några gemensamma programförklaringar - ska det nya namnet markera att alliansen är här för att stanna.

– Den stora utmaningen blir att vi måste tala om framtiden och inte bara skryta om vad vi har gjort, säger folkpartiets partisekreterare Erik Ullenhag.

Och vad gäller den politiska inriktningen tyder mycket på att vi lär få höra mycket om vänsterpartiet fram till valet från det borgerliga lägret.

– Alla ska med, men bara Lars Ohly vet vart det bär, sa folkpartiets Erik Ullenhag och antydde att den som röstar rödgrönt köper grisen i säcken.

Här kan du gå in på alliansens nya hemsida.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!