Miljöpartiets Maria Ferm möter...
1 av 2
Miljöpartiets Maria Ferm möter... - Foto: Miljöpartiet
...folkpartiets Adam Cwejman i en sms-duell om klimatet och...
2 av 2
...folkpartiets Adam Cwejman i en sms-duell om klimatet och... - Foto: Folkpartiet

Vem kan lösa klimatkrisen?

SMS-DUELLEN: Maria Ferm (mp) vs Adam Cwejman (fp) om klimatet, kärnkraften och framtidens miljö.


I dag var det 30 år sedan svenska folket röstade om kärnkraften. Och bestämde att den på sikt skulle avvecklas.

Ska de väljare som röstar för första gången i höstens val fortfarande vara bakbundna av det beslut som deras far- och morföräldrar fattade då?

Och hur påverkar det dagens heta miljöpolitiska debatt - klimatkrisen?

Maria Ferm, språkrör för Grön ungdom, och Adam Cwejman, ordförande för Liberala ungdomsförbundet, möts i en het sms-duell om klimatfrågan, kärnkraften och framtidens miljö.

Sms-duellen börjar klockan 10:00. Du kan själv kommentera och ställa frågor på Twitter (hashtagg: #smsduellen). Följ debatten på Maktkamp24.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Swedbank ser räntesänkningar från maj

Minskad orderingång för ABB

Den svensk-schweiziska automationskoncernen ABB redovisar ett rörelseresultat på 1 217 miljoner dollar för det första kvartalet 2024.

Tusentals evakueras efter vulkanutbrott

Ett vulkanutbrott i Indonesiens norra övärld har fått myndigheter att utfärda en tsunamivarning, evakuera byar och stänga en internationell flygplats.

Källor: Israel avbröt planer på Iranattacker

Israel uppges vid flera tillfällen de senaste dagarna ha förberett att sjösätta attacker som svar på Irans storskaliga anfall förra helgen. Men av olika skäl har man valt att inte gå vidare med planerna, enligt källuppgifter i flera amerikanska och israeliska medier.

Lyft för e-handeln efter svag period

I mars växte e-handeln med 1 procent jämfört med samma månad året innan, enligt siffror från Svensk handel. Totalt under årets första kvartal har e-handeln vuxit med 11 procent.

Oväntat stort vinstlyft för Nordea

Den Helsingforsbaserade storbanken Nordea slår till med ett oväntat stort vinstlyft i sin rapport för årets första kvartal. "Vi hade en stark inledning på året", säger vd Frank Vang-Jensen enligt ett pressmeddelande.