Miljöpartiet är fortfarande Sveriges tredje största parti.
1 av 4
Miljöpartiet är fortfarande Sveriges tredje största parti. - Foto: SCANPIX
Om det var val i dag skulle KD åka ur riksdagen.
2 av 4
Om det var val i dag skulle KD åka ur riksdagen. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
Socialdemokraterna har gått från 25,3 till 34,2 på ett halvår.
3 av 4
Socialdemokraterna har gått från 25,3 till 34,2 på ett halvår. - Foto: Leif R Jansson / SCANPIX
Sverigedemokraterna rasar snabbt. Partiet har tappat 2,3 procentenheter på bara två månader.
4 av 4
Sverigedemokraterna rasar snabbt. Partiet har tappat 2,3 procentenheter på bara två månader. - Foto: Annika af Klercker / SvD / SCANPIX

SD tappar flest väljare

De rödgröna har fortfarande ledningen enligt den senaste opinionsundersökningen. Samtidigt ligger KD under riksdagsspärren. SD tappar mest av alla partier.


Undersökningen

Opinonsundersökningen gjordes av SKOP. Under perioden 20 juni till 9 juli 2012 intervjuades ett representativt urval i åldern 18-84 år som var bosatta i hela riket. Läs undersökningen här.

Den rödgröna oppositionen är fortsatt störst. Det visar den senaste opinionsundersökningen gjord av SKOP. I takt med att stödet för Socialdemokraterna ökar med 2,3 procentenheter tappar de borgerliga partierna mark. På bara ett halvår har Socialdemokraternas stöd ökat med tio procentenheter.

Desto tyngre går det för Sverigedemokraterna som tappat allra mest. Partiet har tappat 2,3 procentenheter på två månader och är nu det näst minsta riksdagspartiet.

Men allra sämst går det för Kristdemokraterna. Om det vore val i dag skulle partiet åka ur riksdagen. KD ligger nämligen på 3,7 procent och än så länge finns det inget som tyder på att partiet får tillbaka sitt stöd. Senast Kristdemokraterna nådde upp till riksdagsspärren var nämligen i september 2011 då partiet hade exakt 4 procent av väljarnas stöd.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!