SD-gruppledaren Pär Norling i Bollnäs vill förbjuda islam.
SD-gruppledaren Pär Norling i Bollnäs vill förbjuda islam. - Foto: Pressfoto Sverigedemokraterna

SD-politiker vill "totalförbjuda" islam

Sverigedemokraten Pär Norling är gruppledare för partiet i Bollnäs. Nu går han till attack mot både islam och Sveriges invandrare.


Bakgrunden till lördagens manifestationer

Efter att en 18-årig kvinna blivit våldtagen i mitten av juni har den nazistiska organisationen Svenska motståndsrörelsen, SMR, demonstrerat och delat ut flygblad med främlingsfientligt innehåll i Bollnäs. 

Andra deltagare höll upp snaror på torget. Detta trots att de inte hade tillstånd för en demonstration.

Efter nazisternas demonstration började tre 17-åriga Bollnästjejer oroa sig för utvecklingen och beslutade att arrangera en manifestation mot rasism och för mångfald. Men det dröjde inte länge förrän de blev trakasserade och hotade via anonyma brev och via telefon. De hängdes samtidigt ut på nätet, något som senare gav upphov till motkampanjen #hängutmigmed på Twitter. Läs mer här.

BOLLNÄS. Tidigare på lördagen skrev Nyheter24 om SD-företrädaren Sven-Erik Karlsson som avgått efter ett rasistiskt nätutspel  - och det skulle inte dröja länge innan ännu en Sverigedemokrat uppmärksammades för en "ogenomtänkt" kommentar. 

I en intervju med sajten Inte rasist, men berättar nämligen gruppledaren för SD i Bollnäs, Pär Norling, hur han tycker att muslimer bara kostar pengar och inte fyller någon funktion i samhället.

– Folk blir irriterade. Det blir för mycket invandrare. Titta på Bollnäs det är ju för fan alldeles tjockt där. Då blir folk förbannade. Varenda vecka rasar det in folk.

SD-politikern vill även "totalförbjuda" islam.

– Sen så de här muslimerna de ska bort ur det här jävla samhället. Jag såg på ett TV-program i vintras. Tänk va de gjorde med en liten jänta. Jag kan inte berätta, det är vidrigt. Sen så sitter de här i Bollnäs med slöjor, säger han till Inte rasist, men.

Skyller nazisterna på invandringen

Bakgrunden till intervjun med Norling är ett uttalande han gjort i lokaltidningen Ljusnan. 

Där får SD-gruppledaren frågan huruvida han tänker delta i demonstrationerna mot rasism som hölls i Bollnäs på lördagen. Följande var Norlings svar:

– Nej nej, jag ska inte gå. Dels ska jag jaga björn. Dels så står tjejerna för ett mångkulturellt samhälle och det är jag helt emot. Det här med nazister tycker jag naturligtvis inte om, det är den stora invandringen som gör att vi får nazister.

Nyheter24 har sökt Sverigedemokraternas presstalesman Martin Kinnunen utan framgång.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rejält lyft för rysk oljeexport i april

Kristersson varnar för eskalering i Mellanöstern

Den explosiva situationen i Mellanöstern är en av de viktigaste frågorna när EU-ledarna möts för ett extrainsatt toppmöte i Bryssel. En eskalering skulle snabbt kunna bli okontrollerbar, säger statsminister Ulf Kristersson (M).

Aktiehandeln lyfter bankvinster i USA

Den amerikanska storbanken Bank of America redovisar en nettovinst på 6,7 miljarder dollar, vilket var i linje med förväntningarna.

Unga britter kan få rökförbud hela livet

Storbritannien vill införa en lag som ska förhindra att unga människor börjar röka. Lagförslaget innebär att alla som fyller 15 år i år inte kommer att få köpa tobaksprodukter – någonsin.

FN: Israeliska styrkor deltar i bosättarvåld

Israeliska styrkor stödjer och deltar aktivt i attacker mot palestinier på ockuperade Västbanken, slår FN:s råd för mänskliga rättigheter fast. Det måste upphöra omedelbart, betonar de.

Dags att söka för tågluff i EU

Född mellan den 1 juli 2005 och 30 juni 2006? Då är det dags att söka någon av de 35 000 gratisbiljetter som EU delar ut i senaste omgången av Discover EU – systemet för att få unga européer att resa och träffas.