Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

SD-politiker vill "totalförbjuda" islam

- 25/08/2012, 19:57 -
SD-gruppledaren Pär Norling i Bollnäs vill förbjuda islam.

SD-gruppledaren Pär Norling i Bollnäs vill förbjuda islam.

Pressfoto Sverigedemokraterna

Sverigedemokraten Pär Norling är gruppledare för partiet i Bollnäs. Nu går han till attack mot både islam och Sveriges invandrare.

BOLLNÄS. Tidigare på lördagen skrev Nyheter24 om SD-företrädaren Sven-Erik Karlsson som avgått efter ett rasistiskt nätutspel  - och det skulle inte dröja länge innan ännu en Sverigedemokrat uppmärksammades för en "ogenomtänkt" kommentar. 

I en intervju med sajten Inte rasist, men berättar nämligen gruppledaren för SD i Bollnäs, Pär Norling, hur han tycker att muslimer bara kostar pengar och inte fyller någon funktion i samhället.

– Folk blir irriterade. Det blir för mycket invandrare. Titta på Bollnäs det är ju för fan alldeles tjockt där. Då blir folk förbannade. Varenda vecka rasar det in folk.

SD-politikern vill även "totalförbjuda" islam.

– Sen så de här muslimerna de ska bort ur det här jävla samhället. Jag såg på ett TV-program i vintras. Tänk va de gjorde med en liten jänta. Jag kan inte berätta, det är vidrigt. Sen så sitter de här i Bollnäs med slöjor, säger han till Inte rasist, men.

Skyller nazisterna på invandringen

Bakgrunden till intervjun med Norling är ett uttalande han gjort i lokaltidningen Ljusnan. 

Där får SD-gruppledaren frågan huruvida han tänker delta i demonstrationerna mot rasism som hölls i Bollnäs på lördagen. Följande var Norlings svar:

– Nej nej, jag ska inte gå. Dels ska jag jaga björn. Dels så står tjejerna för ett mångkulturellt samhälle och det är jag helt emot. Det här med nazister tycker jag naturligtvis inte om, det är den stora invandringen som gör att vi får nazister.

Nyheter24 har sökt Sverigedemokraternas presstalesman Martin Kinnunen utan framgång.