Den här synen kommer vi inte att få se - Reinfeldt bakom datorn framför Reddit som Barack Obama. Obs! Bilden är ett montage.
1 av 3
Den här synen kommer vi inte att få se - Reinfeldt bakom datorn framför Reddit som Barack Obama. Obs! Bilden är ett montage. - Foto: U.S Gov / SCANPIX
Originalet.
2 av 3
Originalet.
3 av 3

Ingen Flashbacktråd för Reinfeldt

Det blir ingen "Jag är Fredrik Reinfeldt, fråga vad ni vill"-tråd på ett nätforum nära dig. Detta trots Barack Obamas succé.


Sveriges största forum

De tre största forumen i Sverige, sett till antal inlägg, är Familjeliv, Flashback och Sweclockers. De förstnämnda är överlägsna när det gäller antal inlägg men det är oklart om det finns fler användare där.

INTERNET. USA:s president Barack Obama startade natten till torsdagen en forumtråd på Reddit där användarna fick ställa frågor. Möjligtvis ett bra knep i kampen om rösterna i höst. Men för statsminister Fredrik Reinfeldt är det inte aktuellt att göra något liknande, till exempel för att få fart på opinionssiffrorna igen.

– Det är ingenting planerat i nuläget, säger hans pressekreterare Markus Friberg till Nyheter24.

Saknar Twitterkonto

Det är alltså inte läge att hoppas på någon "Jag är Fredrik Reinfeldt, fråga vad ni vill"-tråd på exempelvis Flashback eller Familjeliv i framtiden. Statsministern har, till skillnad från bland andra just Barack Obama, Norges statsminister Jens Stoltenberg, utrikesminister Carl Bildt och näringsminister Annie Lööf, inte ens ett Twitterkonto.

På statsrådsberedningen menar man dock att Reinfeldt trots det lyckas få bra kontakt med väljarna - utanför nätet, i det verkliga livet.

– Han har ofta interaktion med väljare i olika sammanhang, säger Friberg.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Två gripna för mordförsök i Bredäng

1 timme sedan
En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

1 timme sedan
Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

1 timme sedan
Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

1 timme sedan
Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.