Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ingen Flashbacktråd för Reinfeldt

- 30/08/2012, 12:30 -
Den här synen kommer vi inte att få se - Reinfeldt bakom datorn framför Reddit som Barack Obama. Obs! Bilden är ett montage.
1 av 3

Den här synen kommer vi inte att få se - Reinfeldt bakom datorn framför Reddit som Barack Obama. Obs! Bilden är ett montage.

U.S Gov / SCANPIX

Originalet.
2 av 3

Originalet.

3 av 3

Det blir ingen "Jag är Fredrik Reinfeldt, fråga vad ni vill"-tråd på ett nätforum nära dig. Detta trots Barack Obamas succé.

INTERNET. USA:s president Barack Obama startade natten till torsdagen en forumtråd på Reddit där användarna fick ställa frågor. Möjligtvis ett bra knep i kampen om rösterna i höst. Men för statsminister Fredrik Reinfeldt är det inte aktuellt att göra något liknande, till exempel för att få fart på opinionssiffrorna igen.

– Det är ingenting planerat i nuläget, säger hans pressekreterare Markus Friberg till Nyheter24.

Saknar Twitterkonto

Det är alltså inte läge att hoppas på någon "Jag är Fredrik Reinfeldt, fråga vad ni vill"-tråd på exempelvis Flashback eller Familjeliv i framtiden. Statsministern har, till skillnad från bland andra just Barack Obama, Norges statsminister Jens Stoltenberg, utrikesminister Carl Bildt och näringsminister Annie Lööf, inte ens ett Twitterkonto.

På statsrådsberedningen menar man dock att Reinfeldt trots det lyckas få bra kontakt med väljarna - utanför nätet, i det verkliga livet.

– Han har ofta interaktion med väljare i olika sammanhang, säger Friberg.