"Det är priset man får betala när man är Sveriges mest öppna parti".
1 av 3
"Det är priset man får betala när man är Sveriges mest öppna parti". - Foto: Montage / SCANPIX
Annie Lööf på väg in till partiledardebatten på söndagen.
2 av 3
Annie Lööf på väg in till partiledardebatten på söndagen. - Foto: Stella Pictures
Alliansledarna i SVT:s studio.
3 av 3
Alliansledarna i SVT:s studio. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Annie Lööf berättar om nätmissarna

Hashtaghån och kapade budskapsbyggare. Annie Lööfs parti har inte haft det lätt på nätet den senaste tiden. Men det är ett pris de får betala, menar hon.


Varför ska unga rösta på er?

– För att vi har bäst förslag för ungas jobb. Det handlar om att fortsätta sänka trösklarna. Vi ser unga människors uppgivenhet i att inte hitta ett jobb och då handlar det om sänkta kostnader att anställa, det handlar om praktikmöjligheter i utbildningssystemet och det handlar om att just se unga människors situation i dag.

STOCKHOLM. För en knapp månad sedan kunde man läsa saker som "Halloumi är gott. #centerpartiet" på Twitter. Den ironiska användningen av partiets hashtag inleddes efter att partiledaren Annie Lööf skrev om att de fängslade journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson benådats.

Bara två veckor senare kapades partiets satsning "Budskapsbyggaren" med slagord som "Knark is king".

– Det är sånt man får räkna med. Det är också priset man får betala när man vill vara Sveriges mest öppna parti, säger Annie Lööf till Nyheter24 efter söndagens partiledardebatt i Agenda och fortsätter:

– Vad gäller hashtagen #centerpartiet så är det sådant jag gör hela tiden för att det ska komma upp på Centerpartiets hemsida. Det är inget konstigt med det. Det har jag gjort sedan jag var först ut för fem år sedan på Twitter.

Faktum är att hashtaganvändningen fortsätter än i dag, något som påverkar partiets flöde negativt eftersom riktiga C-nyheter petas till förmån för ironiska tweets.

"IT ett viktigt verktyg"

Utöver kritiken mot hur partiet arbetar på nätet, söker de nu en ny kommunikatör med ansvar för just sociala medier. Hur vill egentligen Centerpartiet använda sig av internet?

– Centerpartiet är Sveriges mest öppna parti och där använder vi just IT som ett viktigt verktyg. När vi tar fram vårt nya idéprogram så görs det genom en wikipediamodell till exempel. Allt för att skapa så många vägar in i partiet som möjligt, säger Lööf.

Partiet som traditionellt sett funnits där för glesbygdsbefolkningen och som dessutom tappar i mätning efter mätning vill få fler unga med drivkraft att engagera sig.

– Framför allt så spelar ju vårt ungdomsförbund en väldigt viktig roll. Det handlar om att unga människor ska få möjligheten att komma in i vårt parti, påverka och utveckla politiken. Jag vet att unga människor båda är intresserade av jobben och skolan men också miljön och integriteten. De delarna ska vi givetvis vara ett parti för, säger Annie Lööf.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!