Nick Griffin hängde ut två homosexuella - blev ännu mer uthängd själv.
1 av 3
Nick Griffin hängde ut två homosexuella - blev ännu mer uthängd själv. - Foto: SCANPIX / Faksimil / Montage
När BNP håller torgmöte eller liknande blir det oftast stora motdemonstrationer.
2 av 3
När BNP håller torgmöte eller liknande blir det oftast stora motdemonstrationer. - Foto: LEFTERIS PITARAKIS / AP / SCANPIX
BNP har sina rötter i brittisk nynazism och vit makt-rörelse.
3 av 3
BNP har sina rötter i brittisk nynazism och vit makt-rörelse. - Foto: LEFTERIS PITARAKIS / AP / SCANPIX

Högerextrem ledare ägd av internet

British National Partys ledare Nick Griffin krävde hemadressen till två homosexuella som fått skadestånd på grund av diskriminering. Då spreds hans egen hemadress i stället.


LONDON. Den senaste veckan har en historia utspelat sig som visar hur det kan gå när man uttrycker sig lite för dumt lite för ofta på internet. Nätet slår tillbaka. Så blev fallet för British National Partys partiledare Nick Griffin.

På twitter försökte han luska fram hemadressen till det homosexuella par som stämde en "bed & breakfast" eftersom de inte fick bo där. I rätten vann de och fick 38 000 kronor i skadestånd.

Trots att han retweetades över hundra gånger i båda fallen kan man säga att reaktionerna redan här var minst sagt starka:

Till slut fick Nick Griffin tag på de båda männens adress - och skrev direkt ut den med namn och allt på Twitter. Sedan uppmanade han sina anhängare att gå dit och "ge de lite dramatik". För detta utreds han nu av polisen, uppger BBC.

Det dröjde dock inte länge förrän internet självt slog tillbaka mot den högerextreme politikern. Den irländska "underground"-nyhetssajten Rabble lade upp en bild på sin Facebooksida med Griffins hemadress och uppmanade alla att dela den vidare. Trots att deras grupp bara har 2 100 likes har bilden på onsdagen delats 10 800 gånger.

British National Party har sina rötter i vit makt-organisation National Front. Nick Griffin har tidigare hävdat att Förintelsen var en bluff.

/
BNP
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!