Skrev brev till Reinfeldt - missnöjd med svaret

- 13/11/2012, 12:15
1 av 2

Privat / SCANPIX / Montage

Anna Berglund fick tidigare svar från Stefan Löfven.
2 av 2

Anna Berglund fick tidigare svar från Stefan Löfven.

FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Hennes öppna brev till statsminister Fredrik Reinfeldt delades av tiotusentals på nätet. Nu har Anna Berglund, 26, fått svar.

STOCKHOLM. Hon skrev om sin hopplösa bostadssituation, diskriminering på jobbet och sexuella trakasserier. Anna Berglunds öppna brev till statsminister Fredrik Reinfeldt blev en viral succé i slutet av oktober. Först nu har hon fått ett långt svar, men hon är långt ifrån nöjd.

– Jag är besviken att han inte tar till sig av kritiken. Det är tråkigt att han inte bemöter det jag skriver utan i stället säger det som han alltid har sagt, säger 26-åriga Anna till Nyheter24.

"Det enda som hänt är att jag fått uppmärksamhet"

Hon tycker att svaret om bostadssituationen går helt i linje med Alliansens politik.

"Regeringen har lagt fram förslag för att de bostäder som redan finns ska utnyttjas bättre. Det handlar om lägre skatt på inkomster från privatuthyrning och lagändringar som gör det lättare för bostadsrättsinnehavare att få tillstånd till andrahandsuthyrning från sin bostadsrättsförening", skriver Reinfeldt bland annat i brevet som publicerats hos SVT Debatt.

Anna har fått mängder med uppskattande hälsningar och även lärt känna personer som lever i samma situation. Men bättre har det inte blivit.

– Det fungerar inte så. Det enda som hänt är att jag fått uppmärksamhet - för att jag skrev vad jag känner, säger hon.