Fredag 17 Sep
Stockholm

Miljöpartiet: "Mona är en av de vi respekterar mest"

Anders Wallner (MP) hyllar Mona Sahlin efter Åkessons hånbild.
1 av 3
Anders Wallner (MP) hyllar Mona Sahlin efter Åkessons hånbild. Foto: SCANPIX / Montage
Sahlin själv skrattade först när hon fick se bilderna.
2 av 3
Sahlin själv skrattade först när hon fick se bilderna. Foto:
Hon menar att detta visar att SD inte är ett parti som alla andra.
3 av 3
Hon menar att detta visar att SD inte är ett parti som alla andra. Foto:

Nyheter24:s avslöjande om Tobleronehånet mot Mona Sahlin får nu Miljöpartiets Anders Wallner att gå ut och hylla den förre S-ledaren. "Hon har hela tiden stått upp mot främlingsfientlighet".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Hånet mot Mona Sahlin

Nyheter24 publicerade på måndagen bilder som visar hur Jimmie Åkesson fyllehånar Mona Sahlin på en kryssning. SD förnekar kopplingen till förra S-ledaren men källor bekräftar syftet med bilden. När den legat uppe på Facebook har SD-ledaren krävt att den ska plockas ned.

– Hela sättet att agera på är så långt ifrån statsmannamässigt man kan komma och vad vi kan förvänta oss av politiska ledare i Sverige, säger statsvetaren Jenny Madestam om bilderna till Nyheter24.

STOCKHOLM. SD-ledaren Jimmie Åkessons hån av Mona Sahlin har fått många att reagera. En av dem är Miljöpartiets partisekreterare Anders Wallner, som vikarierar som språkrör eftersom både Gustav Fridolin och Åsa Romson är föräldralediga.

Hans reaktion är att hylla det arbete som Sahlin gjort under sin politiska gärning.

– Mona Sahlin är en av de politiker jag respekterar mest. Hon har hela sin politiska karriär stått upp för mänskliga rättigheter och bekämpat främlingsfientlighet och rasism, säger Wallner till Nyheter24.

På måndagen kunde Nyheter24 publicera bilden där Sverigedemokraternas ledare håller upp en Tobleroneask i syfte att håna Sahlin. Åkesson själv har kallat det hela "en rolig grej" och SD hävdar att han varken var full eller att syftet var att håna en politisk motståndare.

"Inte bara järnrörsgänget"

När Sahlin själv fick se bilderna skrattade hon först.

– Det här visar på att det inte bara är Kent Ekeroth och järnrörsgänget som beter sig på ett olämpligt sätt, sa hon till Nyheter24 och fortsatte:

– Jag skrattar åt det. Men SD är inte ett parti som alla andra.

Kommentera
Kopiera länk
Dela