Måndag 20 Sep
Stockholm

Utredningen om S-politikerns nyp mot SD-toppen läggs ned

Hanna Wighs egen bild på blåmärket. Nu läggs utredningen ned.
1 av 4
Hanna Wighs egen bild på blåmärket. Nu läggs utredningen ned. Foto:
Bilden la hon ut på Facebook efter att hon polisanmält S-politikern.
2 av 4
Bilden la hon ut på Facebook efter att hon polisanmält S-politikern. Foto: Facebook
Wigh skriver på Facebook att hon är "heligt förbannad".
3 av 4
Wigh skriver på Facebook att hon är "heligt förbannad". Foto:
Här är en del av hennes inlägg.
4 av 4
Här är en del av hennes inlägg. Foto: Faksimil Facebook

Sverigedemokraternas Hanna Wigh polisanmälde att hon nypts av socialdemokraten Ingvor Bergman. Nu läggs förundersökningen ned. "Jag ångrar inte att jag anmälde".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Har misshandlats tidigare

I maj 2012 anmälde Hanna Wigh att hon misshandlats av två personer under ett torgmöte i Falköping.

– Eftersom jag har ryggen mot dem ser jag hur min partikamrat ser förvånad ut. Jag känner hur det bränner till i bakhuvudet. Det är någon som har tagit ett föremål och drämt till mig med det, sa Wigh till Nyheter24 då.

FALKÖPING. I augusti visade Sverigedemokraternas Hanna Wigh, ordförande för SD Skaraborg, upp ett blåmärke på Facebook. Ett blåmärke hon skulle ha fått av ett nyp från S-politikern Ingvor Bergman.

Under ett sammanträde i fullmäktige i Falköping i augusti sågs Bergman röra vid Wigh, i ett klipp som lades upp på kommunens hemsida. Dagen efter polisanmäldes händelsen.

"Vuxna människor som ljuger inför väljarna"

Nu har åklagaren valt att lägga ned förundersökningen.

– Jag var väldigt förberedd på det men blev ju besviken. Jag har både läkarintyg och dokument från polisen som bekräftar blåmärket, det är inte bara att jag fotat ett blåmärke liksom, säger Wigh till Nyheter24.

I ett långt inlägg på sin Facebooksida går Wigh till attack mot Socialdemokraterna i Falköping.

"Jag ångrar inte att jag anmälde då jag för en gångs skull faktiskt sade ifrån och markerade att jag inte accepterar att vissa tar sig friheter som absolut inte ryms inom demokratin oavsett hur infantila saker det handlar om", skriver hon och fortsätter senare:

"Jag säger inte detta för att jag tycker synd om mig själv och efterfrågar sympati utan för att jag för ovanlighetens skull är heligt förbannad över det oskick som vuxna människor som ljuger inför väljarna om att vara demokrater och hyvens människor uppvisar".

"Att motanmäla är under min värdighet"

Socialdemokraterna i Falköping menar att Wigh, som även sitter i partistyrelsen, stått för en "okynnesanmälan", men de kommer inte motanmäla henne för förtal.

– Med en massa anmälningar och motanmälningar så hamnar vi på sandlådenivå. Jag vet exakt vad jag har gjort. Att motanmäla är under min värdighet och jag vill inte hamna på den nivån, säger Bergman till Falköpings Tidning.

Enligt åklagaren och Wigh läggs utredningen ned delvis eftersom det rör sig om ett ringa brott även om någon skulle kunna visas vara skyldig.

"Det var det dummaste jag hört"

filmsekvensen ser det vid 14:15 ut som att Bergman tar tag i Wighs arm.

– Nej, absolut inte. Det är oförskämt och det hon gör är att fara med osanning, sa Bergman till Nyheter24 i augusti och fortsatte:

– Hon tar polismäns värdefulla tid i anspråk med saker som inte har någon förankring i verkligheten. Vad ni borde göra är att titta på filmen som ligger internet.

Ja. Där ser det lite ut som att du nyper henne?

– Klart att jag inte gör, det var det dummaste jag hört.

Kommentera
Kopiera länk
Dela