Hanna Wighs egen bild på blåmärket. Nu läggs utredningen ned.
1 av 2
Hanna Wighs egen bild på blåmärket. Nu läggs utredningen ned.
Wigh skriver på Facebook att hon är "heligt förbannad".
2 av 2
Wigh skriver på Facebook att hon är "heligt förbannad".

Utredningen om S-politikerns nyp mot SD-toppen läggs ned

Sverigedemokraternas Hanna Wigh polisanmälde att hon nypts av socialdemokraten Ingvor Bergman. Nu läggs förundersökningen ned. "Jag ångrar inte att jag anmälde".


Har misshandlats tidigare

I maj 2012 anmälde Hanna Wigh att hon misshandlats av två personer under ett torgmöte i Falköping.

– Eftersom jag har ryggen mot dem ser jag hur min partikamrat ser förvånad ut. Jag känner hur det bränner till i bakhuvudet. Det är någon som har tagit ett föremål och drämt till mig med det, sa Wigh till Nyheter24 då.

FALKÖPING. I augusti visade Sverigedemokraternas Hanna Wigh, ordförande för SD Skaraborg, upp ett blåmärke på Facebook. Ett blåmärke hon skulle ha fått av ett nyp från S-politikern Ingvor Bergman.

Under ett sammanträde i fullmäktige i Falköping i augusti sågs Bergman röra vid Wigh, i ett klipp som lades upp på kommunens hemsida. Dagen efter polisanmäldes händelsen.

"Vuxna människor som ljuger inför väljarna"

Nu har åklagaren valt att lägga ned förundersökningen.

– Jag var väldigt förberedd på det men blev ju besviken. Jag har både läkarintyg och dokument från polisen som bekräftar blåmärket, det är inte bara att jag fotat ett blåmärke liksom, säger Wigh till Nyheter24.

I ett långt inlägg på sin Facebooksida går Wigh till attack mot Socialdemokraterna i Falköping.

"Jag ångrar inte att jag anmälde då jag för en gångs skull faktiskt sade ifrån och markerade att jag inte accepterar att vissa tar sig friheter som absolut inte ryms inom demokratin oavsett hur infantila saker det handlar om", skriver hon och fortsätter senare:

"Jag säger inte detta för att jag tycker synd om mig själv och efterfrågar sympati utan för att jag för ovanlighetens skull är heligt förbannad över det oskick som vuxna människor som ljuger inför väljarna om att vara demokrater och hyvens människor uppvisar".

"Att motanmäla är under min värdighet"

Socialdemokraterna i Falköping menar att Wigh, som även sitter i partistyrelsen, stått för en "okynnesanmälan", men de kommer inte motanmäla henne för förtal.

– Med en massa anmälningar och motanmälningar så hamnar vi på sandlådenivå. Jag vet exakt vad jag har gjort. Att motanmäla är under min värdighet och jag vill inte hamna på den nivån, säger Bergman till Falköpings Tidning.

Enligt åklagaren och Wigh läggs utredningen ned delvis eftersom det rör sig om ett ringa brott även om någon skulle kunna visas vara skyldig.

"Det var det dummaste jag hört"

filmsekvensen ser det vid 14:15 ut som att Bergman tar tag i Wighs arm.

– Nej, absolut inte. Det är oförskämt och det hon gör är att fara med osanning, sa Bergman till Nyheter24 i augusti och fortsatte:

– Hon tar polismäns värdefulla tid i anspråk med saker som inte har någon förankring i verkligheten. Vad ni borde göra är att titta på filmen som ligger internet.

Ja. Där ser det lite ut som att du nyper henne?

– Klart att jag inte gör, det var det dummaste jag hört.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

USA ut ur Niger – kan gynna Putin

Rysk guvernör: Drönare dödade två

1 timme sedan
Guvernören i den ryska Belgorod-regionen, nära Ukraina, uppger att två personer har dödats i en drönarattack.

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

3 timmar sedan
Fem personer har häktats misstänkta för grova ekobrott i Eskilstuna, rapporterar lokala medier.

Explosion vid militärbas i Irak

idag 01:48
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.