Nicklas Platow hotas – av vilka?
1 av 2
Nicklas Platow hotas – av vilka? - Foto: Faksimil / Privat
Nicklas Platow (M).
2 av 2
Nicklas Platow (M). - Foto: Privat

Skandalmoderat hotas: "Synd om han vaknar med brutna ben"

Moderate skolpolitikern Nicklas Platow har tidigare varit i blåsväder för sexistisk reklam. Nu hotas han via mejl – och han utesluter inte att det kan vara partikamrater som ligger bakom.


"Har utsatts för trakasserier"

Så här beskriver Platow själv händelseförloppet efter sin kandidatur, på sin blogg:

"I stället för en politisk debatt så startade en massiv förtalskampanj. De av mina närmaste partikollegor som stöttade min kandidatur fick smaka på samma medicin. I takt med att förtalskampanjen växte har det skördat många offer. Politiska vänner har utsatts för trakasserier, familjemedlemmar förtalades, företag tar skada och nu senaste idag det som får mig att inte orka hålla tyst längre, ett personligt hotmail".

KARLSKRONA. "De (sic) måste finnas ett lagligt sätt att klämma åt honom lagligt, det finns förslag att anlita en organisation som är omtalad som utför en mer drastisk lösning på detta. Det skulle ju vara synd om honom om han vaknade med några brutna ben och blåmärken lite över allt!".

Så skriver en okänd person i ett mejl om den skandalomsusade moderata skolpolitikern Nicklas Platow i Blekinge. Mejlet, som först skickades till politikerkollegan Helene Gustafsson (S), inleds med orden "vi är 8 personer som lämnat partiet pga Nicklas Platow".

"Har varit mycket smutskastning"

Sedan i augusti, då Platow lanserade sig själv som alternativ till Karlskronamoderaternas nuvarande ordförande Camilla Brunsberg, har han enligt egen utsago varit utsatt för en förtalskampanj.

– Det har varit mycket smutskastning mot mig under hösten. Men här handlar det om fysiskt stryk och det gör mig ledsen och orolig, säger han till Sveriges Radio.

Fälldes för sexistisk reklam

Han utesluter inte att det kan röra sig om partikamrater som ligger bakom hotmejlet.

– Jag vet inte. Det är som det är, säger han.

Nyheter24 har tidigare skrivit om hur Platow sökte servitriser till sin restaurang med en bild på en lättklädd kvinna i jeansshorts och höga klackar. 

– Det gäller att sticka ut, det är svårt att profilera sig sig med ett par mysbxyor, sa han då.

Annonsen anmäldes till Reklamombudsmannen och i september fälldes den för att den var könsdiskriminerande.

/
Hot
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Klart uppåt på Asienbörser

Man hotade sajt – polis hittade stor mängd knark

2 timmar sedan
En man i 45-årsåldern döms till sju års fängelse efter att polisen hittat en stor mängd narkotika och vapen i hans lägenhet i Norrköping i höstas, rapporterar P4 Östergötland.

Biden lovar Ukraina vapen i veckan

2 timmar sedan
USA:s president Joe Biden lovar mer vapen till Ukraina redan denna vecka. Beskedet kommer sedan senaten i USA:s kongress som väntat sagt ja till ett stödpaket till Ukraina på nära 61 miljarder dollar, något som Kiev väntat på sedan i höstas.

Rysk robotattack mot Charkiv

2 timmar sedan
Minst två personer vårdas för splitterskador efter en rysk robotattack mot storstaden Charkiv i nordöstra Ukraina, uppger borgmästare Ihor Terechov.

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

idag 02:00
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

idag 00:46
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.