Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Marie Edenhager om uteslutningen ur SD: "Maktspel, fulspel och knivar i ryggen"

- 29/01/2014, 17:30 -
Försvarade sig.
1 av 2

Försvarade sig.

Faksimil SVT

Hon uteslöts under ett partistyrelsesammanträde i måndags.
2 av 2

Hon uteslöts under ett partistyrelsesammanträde i måndags.

Tomas Oneborg / SvD / TT

Under en presskonferens i dag gick den uteslutna sverigedemokraten Marie Edenhager till attack mot sitt förre parti.
– Jag har offrats.

Precis som Nyheter24 kunde avslöja fick den före detta partistyrelseledamoten Marie Edenhager i går lämna partiet.

– Det handlar om utbetalningar utan kvitton och pengar som satts in på privata konton, sa partiets pressekreterare Martin Kinnunen till SVT Gävledala då.

"Bristfällig hantering"

Till P4 Västmanland säger Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder att den handlar om flera hundratusen kronor som ska ha försvunnit.

–  Det har varit en väldigt bristfällig hantering av interna partidokument och hur ekonomin har skötts, sa han till P4 Västmanland.

Under en presskonferens i dag gick Edenhager ut med sin egen förklaring – och den före detta distriktsordföranden i Dalarna / Västmanland gick också till hård attack mot sina före detta partikamrater.

"Knivar i ryggen"

Bland annat säger hon själv att hon inte hade fått några föraningar om vad som var på väg att ske, Edenhager tillbakavisade uppgifterna om grova ekonomiska oegentligheter och sa att hon fram till uteslutningen hade upplevt ett stöd från partitoppen.

– Maktspel, fulspel och knivar i ryggen. Ingen har ringt mig. Jag har offrats. Det är förfärligt, sa hon under presskonferensen.