Kolla Stefan Löfven, nu är det bara du kvar

Alla har gjort det – utom S-ledaren.


STOCKHOLM. Fler och fler politiker använder Twitter för att nå ut med sitt budskap.

Och i dag var det dags för Folkpartiets Jan Björklund att börja twittra. Med de enkla orden "Jag är här nu" tog han Twitter med storm. 

– Det var rätt läge nu. Med hittills två tweets är det kanske lite tidigt att tycka något om Twitter, men det är ett viktigt forum för diskussionen i dag. Och hitintills 270 retweets på två timmar på det första inlägget visar ju att intresset för politiker är stort, säger Elin Boberg, presschef på Folkpartiet till Nyheter24

Löfven ensam kvar

Nu är det bara självaste statsminstern kvar. Stefan Löfven är nämligen nu den enda partiledaren som inte skaffat Twitter än. Och enligt Löfvens pressekreterare Erik Nises så finns det inga planer på att statsministern ska börja twittra. 

– Nej, inte i nuläget, säger Nises till Nyheter24

Ja, det går väl inte att ha ett tydligare första tweet än Jan Björklund (@bjorklundjan)

Men det är inte bara Jan Björklund som är aktiv på Twitter...

Centerpartiets Annie Lööf (@annieloof) är en twittrare av rang, med över 16 000 tweets på sitt samvete. 

Vänsterns Jonas Sjöstedt (@Jsjostedt) är gärna lite poetisk när han får 140 tecken på sig att säga vad han tycker och tänker: 

Gustav Fridolin (@gustavfridolin) är riktigt usel på att twittra, språkrörskollegan Åsa Romson (@asaromson) däremot är vassare. 

Fredrik Reinfeldt har visserligen inte Twitter, med hans förmodade efterträdare, Anna Kinberg Batra (@kinbergbatra) är riktigt aktiv, och hon verkar verkligen sakna Stefan Löfven på mikrobloggen.

Kristdemokraternas Göran Hägglund (@goranhagglund) är en riktig lustigkurre, och visst gillar han att twittra också. Här om hockey:

Sedan sjukskrivningen så har det varit tyst från Jimmie Åkessons (@jimmieakesson ) twitter-konto, men innan dess var det liv i luckan!

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du att Stefan Löfven ska börja twittra?
Tack för din röst!