Mejlen är skickade från partisekreteraren Björn Söder.
1 av 3
Mejlen är skickade från partisekreteraren Björn Söder. - Foto: Tomas Oneborg
Det hela kommenteras av Henrik Vinge, pressekreterare för Mattias Karlsson och Jimmie Åkesson.
2 av 3
Det hela kommenteras av Henrik Vinge, pressekreterare för Mattias Karlsson och Jimmie Åkesson. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Mattias Karlsson.
3 av 3
Mattias Karlsson. - Foto: Claudio Bresciani

Så rustar SD för nyval - avslöjas i interna mejl

Mejl från Sverigedemokraternas partisekreterare visar hur partiet förbered sig för ett eventuellt nyval.


På onsdag röstas det i riksdagen och det svenska folket får veta om Sverigedemokraterna kommer att fälla regeringens budget genom att rösta på Alliansens förslag. Nu avslöjar Expressen och Expo också hur partiet förbereder sig för det nyval som skulle kunna bli följden av ett sådant beslut.

Mejl från Söder

Detta genom att ha tagit del av ett internt mejl som skickats från partisekreteraren Björn Söder till partiets distriktsordföranden. Dels slår Söder fast att det inte är önskvärt med några uttalanden från de lokala makthavarna: 

"Det bör inte bli tal om en politisk diskussion kring hur distrikten ställer sig till att fälla regeringen eller ej. En sådan diskussion skulle kunna hamna i medierna där journalisterna gärna skulle vilja framhålla vilka distrikt som tycker si och vilka som tycker så för att försöka få fram en bild av ett 'splittrat' parti", skriver han i mejlet enligt Expressen och Expo.

"Hur mycket pengar finns i kassorna?"

Dels så förbereder Söder och partiledningen också de lokala organisationerna på det nyval som kan komma att följa. Han vill också ha svar på ett antal frågor angående ekonomin. 

"Har ditt distrikt och kommunföreningar inom distriktet ekonomiska resurser att kunna genomföra en valrörelse under våren? Hur mycket pengar finns i kassorna efter att partistöd utbetalats i januari-februari?" skriver Söder enligt Expressen och Expo.

"Redo att köra"

Och att partiet är redo bekräftas av Henrik Vinge, pressekreterare för Jimmie Åkesson och Mattias Karlsson, som säger till Expressen att gensvaret på mejlet varit gott.

– Hela rörelsen är redo att köra. Vi har gjort två valrörelser i år men man vet att vi kommer förmodligen att gå stärkta ur en tredje och då är man redo om det skulle behövas, säger Vinge till tidningen.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du att det blir nyval?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

1 timme sedan

Misstänkt grovt brott i Södertälje

2 timmar sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

igår 22:54
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

igår 22:16
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

igår 22:08
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

igår 22:05
Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.