Lördag 23 Okt
Stockholm

KDU: "Islamismen är ett konkret hot mot samhället"

Sara Skyttedal.
1 av 3
Sara Skyttedal. Foto: Fanni Olin Dahl / Fanni Olin Dahl
Skyttedal skriver i dagens Expressen.
2 av 3
Skyttedal skriver i dagens Expressen. Foto: Fanni Olin Dahl / Fanni Olin Dahl
Sara Skyttedal
3 av 3
Sara Skyttedal. Foto: Felicia Lundqvist, KDU

Sara Skyttedal och KDU föreslår att det ska bli förbjudet att vara medlem i en grundlagsfientlig organisation.

Kommentera (16)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

"Islamismen är största hotet mot demokratin", det är rubriken på en debattartikel som KDU:s ordförande Sara Skyttedal publicerar i torsdagens Expressen. Skyttedal kritiserar bland annat Örebro kommun för deras uppmärksammade insatser riktade motmänniskor som stridit för terrorsekten IS och skriver att Sverige "bör inspireras av den tyska uppfattningen om kämpande demokrati och införa ett förbud mot medlemskap i en grundlagsfientlig organisation".

Bild: Felicia Lundqvist, KDU

Hon skriver att "enligt säkerhetspolisen utgör den våldsbejakande islamismen ett konkret hot mot samhället" och att "vi har ett moraliskt ansvar att göra vad som står i vår makt för att stoppa Sverige från att bli en bas varifrån våldsbejakande islamism kan breda ut sig".

Bild: TT

Skyttedal menar alltså på att det behövs lagstiftning och att det är en fråga som Kristdemokraterna drivit sedan tidigare. Hon pekar på den tyska lagstiftningen där "det är förbjudet att tillhöra, bilda opinion för, finansiera eller uppvisa symboler för organisationer som vill omkullkasta grundlagen" och fortsätter med att slå fast att "den som är medlem av en grundlagsfientlig organisation, så som en islamistisk, bör om den är svensk medborgare dömas till fängelse. Personer som har dubbelt medborgarskap bör få sitt svenska indraget och de som endast har uppehållstillstånd bör utvisas".

Kommentera (16)
Kopiera länk
Dela