Nu åker handskarna av – konflikten inom Sverigedemokraterna blir bara värre

- 27/03/2015, 18:01 -
1 av 2

tt bild

2 av 2

tt bild

Konflikten mellan ungdomsförbundet och partiledningen hårdnar. Mattias Karlsson anklagas för "kontrollbehov och maktfullkomlighet" av toppnamn i ungdomsförbundet.

William Hahne, ordförande för Sverigedemokraterna i Stockholm och aktiv inom ungdomsförbundet, går till hårt angrepp mot den vikarierande partiledaren Mattias Karlsson.

"Den här konflikten handlar om Mattias Karlssons och hans närmaste vänners kontrollbehov och maktfullkomlighet", skriver Hahne i dag på sin Facebook-sida.

Hahne publicerar även ett mejl som han ska ha skickat till Karlsson, men som Karlsson inte svarat på. I mejlet gör Hahne ett försök att gräva ner stridsyxan.

Bild:TT

Men nu anklagar Wiliiam Hahne Karlsson för att använda samma strategi som han menar att meningsmotståndare och media gör, det vill säga hänga ut Hahne som extremist.

"Man använder sig av precis den taktik som våra politiska och mediala motståndare gjort genom alla år mot partiet: att framhäva sin egen godhet medan andra kallas för nedvärderande epitet och misstänkliggörs för att vara obehagliga extremister", skriver Hahne.

Konflikten mellan Sverigedemokraterna och SDU har pågått under en längre tid, bland annat har partiet vid två tillfällen försökt kuppa bort ordföranden, Gustav Kasselstrand, från sin post. Både Hahne och Kasselstrand, som står varandra mycket nära, anses tillhöra den nationalistiska falangen i partiet.


Är du Team hahne eller team karlsson?