1 av 2
- Foto: tt bild
2 av 2
- Foto: tt bild

Nu åker handskarna av – konflikten inom Sverigedemokraterna blir bara värre

Konflikten mellan ungdomsförbundet och partiledningen hårdnar. Mattias Karlsson anklagas för "kontrollbehov och maktfullkomlighet" av toppnamn i ungdomsförbundet.


William Hahne, ordförande för Sverigedemokraterna i Stockholm och aktiv inom ungdomsförbundet, går till hårt angrepp mot den vikarierande partiledaren Mattias Karlsson.

"Den här konflikten handlar om Mattias Karlssons och hans närmaste vänners kontrollbehov och maktfullkomlighet", skriver Hahne i dag på sin Facebook-sida.

Hahne publicerar även ett mejl som han ska ha skickat till Karlsson, men som Karlsson inte svarat på. I mejlet gör Hahne ett försök att gräva ner stridsyxan.

Bild:TT

Men nu anklagar Wiliiam Hahne Karlsson för att använda samma strategi som han menar att meningsmotståndare och media gör, det vill säga hänga ut Hahne som extremist.

"Man använder sig av precis den taktik som våra politiska och mediala motståndare gjort genom alla år mot partiet: att framhäva sin egen godhet medan andra kallas för nedvärderande epitet och misstänkliggörs för att vara obehagliga extremister", skriver Hahne.

Konflikten mellan Sverigedemokraterna och SDU har pågått under en längre tid, bland annat har partiet vid två tillfällen försökt kuppa bort ordföranden, Gustav Kasselstrand, från sin post. Både Hahne och Kasselstrand, som står varandra mycket nära, anses tillhöra den nationalistiska falangen i partiet.


/
/
/
/
/
Relaterat
Är du Team hahne eller team karlsson?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Kvinna väcktes av okänd man – gick in med borttappad nyckel

Kriminellas nya metod – mobilmålvakter: "Det känns orimligt"

Sedan anonyma kontantkort förbjudits i augusti 2022 flaggar nu polisen för att kriminella personer börjat använda sig av så kallade mobilmålvakter, rapporterar P4 Skaraborg.

Väderentusiaster ska hjälpa SMHI

Väderintresserade privatpersoner ska hjälpa SMHI att samla fakta om skyfall och regnoväder.

Fartyg med ukrainskt spannmål har nått Turkiet

1 timme sedan
Ett andra fartyg med spannmål som skeppats från Ukraina nådde på söndagen Turkiet, uppger flera sjötrafiksajter.

Tomt i plåboken? Så skaffar du extrapengar under krisen

1 timme sedan
Tomt på kontot, ändå en driva med räkningar. Så hur kan man göra för att få in mer pengar? Här är tips från privatekonomerna.

Mexikansk studie: Bara så kan gängvåldet stoppas

1 timme sedan
Gängmorden och våldet kommer att fortsätta öka om inte nyrekryteringen bryts. Längre straff och hårdare tag hjälper inte. Det är slutsatsen i ett av världens våldsammaste länder. Och samma gäller för Sverige, enligt expert.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.