Stockholm

Fick vara kvar efter järnrörsskandalen – nu kan han uteslutas

Riskerar uteslutning.
1 av 4
Riskerar uteslutning. Foto: TT / Faksimil Expressen
Liksom Gustav Kasselstrand och William Hahne.
2 av 4
Liksom Gustav Kasselstrand och William Hahne. Foto: TT
Westling blev känd som en del av järnrörsskandalen.
3 av 4
Westling blev känd som en del av järnrörsskandalen. Foto: TT / Faksimil Expressen
4 av 4
. Foto: SvD / Svenska Dagbladet

Christian Westling finns bland de som kan uteslutas ur Sverigedemokraterna.


Läs mer

Internstriderna inom Sverigedemokraterna och ungdomsförbundet SDU bara fortsätter. Sedan tidigare har det rapporterats om att ett 20-tal partimedlemmar riskerar uteslutning – och framförallt då SDU-ordföranden Gustav Kasselstrand och hans vice William Hahne. Två företrädare som dessutom själva gått ut med att de KOMMER att uteslutas.

Bild: TT

Men de är långt ifrån ensamma. Enligt Aftonbladet riskerar även bland andra Hanna Lindholm, som nyligen hamnade i ett uppmärksammat bråk efter att ha hånat den feministiska debattören och bloggaren Natashja Blomberg, och Mikael Valtersson, den före detta kanslichefen som anklagats för att sprida nazipropaganda, bland de som riskerar att åka ur.

Bild: Faksimil Twitter

Dessutom finns ytterligare ett mycket känt namn bland dem som är föremål för ett uteslutningsärende. Christian Westling, numera landsdagarsuppleant för SD Stockholms Stad samt revisorssuppleant för SDU, som blev känd för den breda allmänheten som en del av järnrörsskandalen. Ni vet den tredje killen som tillsammans med Kent Ekeroth och Erik Almqvist tjafsade med Soran Ismail och sen viftade med järnrör i centrala Stockholm.

Bild: TT / Faksimil Expressen

Det ledde till att Almqvist lämnade partiet, Ekeroth fick avgå som rättspolitisk talesperson och Westling fick lämna sin roll som suppleant i styrelsen för SD Stockholm – men han fick vara kvar i partiet. Faktum är att han redan 2013 lanserade sig själv som en kandidat till EU-parlamentet.

Bild: TT

Men nu verkar det vara finito för Westling. På Nyheter24:s debattsida skriver han själv om det hela. Westling, som är god vän med både Kasselstrand och Hahne, menar att partiledningens prat om att de uteslutna skulle vara "ideologiskt avvikande" är vad han kallar för "svepskäl". Själv menar Westling att det handlar om att partiledningen ser sig som hotade och pekar ut den egna ledningen som "maktfullkomlig".


Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.