Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Björn Söder försöker plocka poäng på Ikea-morden – får hård kritik

1 av 4

facebook/tt bild

Det kritiserade inlägget.
2 av 4

Det kritiserade inlägget.

facebook

Björn Söder.
3 av 4

Björn Söder.

tt bild

Söder verkar tycka det är okej att föra mördade människors talan.
4 av 4

Söder verkar tycka det är okej att föra mördade människors talan.

tt bild

Nyheter | 12/08/2015 21:03

Andre vice talmannen tar sig friheter.

Sverige är i chock efter det brutala dubbelmordet på Ikea i Västerås i måndags. Efter dåden har det funnits en stor debatt om rasism och hat, med tanke på att de båda misstänkta gärningsmännen inte var födda i Sverige.

En som gärna vill plocka lite politiska poäng på den här tragedin är riksdagens andre vice talman och SD-toppen Björn Söder.

"I tider som dessa kan det vara läge att påminna om hur Fredrik Reinfeldt ville att vi skulle "öppna våra hjärtan" och hur han tackade "för att ni valt Sverige." Tror inte att den mördade mamman och sonen på Ikea i Västerås skulle hålla med ex-statsministern...", skrev Söder i dag i ett inlägg på sin officiella Facebook-sida.

Även om det är högst oklart om mordoffren hade velat vara slagträ för att få fram främlingsfientiga buskap är oklart, är det ingenting Björn Söder bryr sig om när han för döda människors talan utan att tänka på familj eller anhöriga.

Under dagen har Söder fått hård kritik på sociala medier.


Och även under hans inlägg på Facebook, som i skrivande stund delats över 250(!!!) gånger, finns kritiska röster. "Skamligt och smaklöst att anspela på tragedin i Västerås!", skriver en arg kommentator.