Lördag 19 Jun
Stockholm

Björn Söder försöker plocka poäng på Ikea-morden – får hård kritik

1 av 4
Det kritiserade inlägget.
2 av 4
Det kritiserade inlägget. Foto: facebook
Björn Söder.
3 av 4
Björn Söder. Foto: tt bild
Söder verkar tycka det är okej att föra mördade människors talan.
4 av 4
Söder verkar tycka det är okej att föra mördade människors talan. Foto: tt bild

Andre vice talmannen tar sig friheter.

Kommentera (97)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sverige är i chock efter det brutala dubbelmordet på Ikea i Västerås i måndags. Efter dåden har det funnits en stor debatt om rasism och hat, med tanke på att de båda misstänkta gärningsmännen inte var födda i Sverige.

En som gärna vill plocka lite politiska poäng på den här tragedin är riksdagens andre vice talman och SD-toppen Björn Söder.

"I tider som dessa kan det vara läge att påminna om hur Fredrik Reinfeldt ville att vi skulle "öppna våra hjärtan" och hur han tackade "för att ni valt Sverige." Tror inte att den mördade mamman och sonen på Ikea i Västerås skulle hålla med ex-statsministern...", skrev Söder i dag i ett inlägg på sin officiella Facebook-sida.

Även om det är högst oklart om mordoffren hade velat vara slagträ för att få fram främlingsfientiga buskap är oklart, är det ingenting Björn Söder bryr sig om när han för döda människors talan utan att tänka på familj eller anhöriga.

Under dagen har Söder fått hård kritik på sociala medier.


Och även under hans inlägg på Facebook, som i skrivande stund delats över 250(!!!) gånger, finns kritiska röster. "Skamligt och smaklöst att anspela på tragedin i Västerås!", skriver en arg kommentator.

Kommentera (97)
Kopiera länk
Dela