Björn Söder.
1 av 2
Björn Söder. - Foto: tt bild
Söder verkar tycka det är okej att föra mördade människors talan.
2 av 2
Söder verkar tycka det är okej att föra mördade människors talan. - Foto: tt bild

Björn Söder försöker plocka poäng på Ikea-morden – får hård kritik

Andre vice talmannen tar sig friheter.


Sverige är i chock efter det brutala dubbelmordet på Ikea i Västerås i måndags. Efter dåden har det funnits en stor debatt om rasism och hat, med tanke på att de båda misstänkta gärningsmännen inte var födda i Sverige.

En som gärna vill plocka lite politiska poäng på den här tragedin är riksdagens andre vice talman och SD-toppen Björn Söder.

"I tider som dessa kan det vara läge att påminna om hur Fredrik Reinfeldt ville att vi skulle "öppna våra hjärtan" och hur han tackade "för att ni valt Sverige." Tror inte att den mördade mamman och sonen på Ikea i Västerås skulle hålla med ex-statsministern...", skrev Söder i dag i ett inlägg på sin officiella Facebook-sida.

Även om det är högst oklart om mordoffren hade velat vara slagträ för att få fram främlingsfientiga buskap är oklart, är det ingenting Björn Söder bryr sig om när han för döda människors talan utan att tänka på familj eller anhöriga.

Under dagen har Söder fått hård kritik på sociala medier.


Och även under hans inlägg på Facebook, som i skrivande stund delats över 250(!!!) gånger, finns kritiska röster. "Skamligt och smaklöst att anspela på tragedin i Västerås!", skriver en arg kommentator.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Turkisk uppmaning om enighet efter Hamasmöte

Kriminalvårdare döms för våld mot intern

En kriminalvårdare på Skänningeanstalten döms av Linköpings tingsrätt för att ha misshandlat en intern.

Sex häktade efter rekordstort knarkbeslag

Sex personer har begärts häktade för synnerligen grovt narkotikabrott. De greps i samband med en stor polisinsats i Nynäshamn söder om Stockholm på torsdagen.

Tusentals drabbade av strömavbrott

Ett strömavbrott har under lördagen drabbat Eons kunder i Upplands Väsby kommun norr om Stockholm. Som mest berördes drygt 12 000 av Eons kunder.

Jasmin lever som hemmafru: "Råd att leva på en inkomst"

1 timme sedan
Kan man leva som hemmafru och ändå ha en trygg privatekonomi? Nyheter24 har pratat med Jasmin som lever som hemmafru, och hållbarhetsekonomen Madelén Falkenhäll, för att svara på det.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Helsingborg

1 timme sedan
"Singelolycka på Sofiebergsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.