I kväll möts riksdagens partiledare i partiledardebatt i Svt.
1 av 3
I kväll möts riksdagens partiledare i partiledardebatt i Svt. - Foto: TT
Statsminister Stefan Löfven.
2 av 3
Statsminister Stefan Löfven. - Foto: TT
Folkpartiledaren Jan Björklund.
3 av 3
Folkpartiledaren Jan Björklund. - Foto: TT

Björklund till Löfven: Vi kan samarbeta om ni dumpar MP

Folkpartiledaren tror att Alliansen kan komma överens med Stefan Löfven och Socialdemokraterna om Miljöpartiet utesluts ur regeringen.


I kväll möts partiledarna i debatt i SVT. Statsminister Stefan Löfven har tidigare vädjat om mer samarbeta över blockgränserna och nu svarar Jan Björklund, Folkpartiet.

– Bilda en ny regering utan Miljöpartiet så kommer samarbetet över blockgränsen att fungera bra, säger han i Ekot.

Regeringen kommer ha svårt att få igenom sin budget efter att Decemberöverenskommelsen föll i veckan. Björklund säger nu att allianspartierna och Socialdemokraterna skulle kunna komma överens om Löfven dumpade Miljöpartiet ur regeringen.

– Det är rätt många frågor som nu skulle kunna lösas egentligen i riksdagen. Vi har ju ett akut behov av att titta på vår politik när det gäller den flyktingkris vi står inför. Säkerhetspolitiken rör på sig, partier i Sverige byter position och Putin uppträder aggressivt. Vi har klimat- och energipolitiken där det är helt uppenbart att Miljöpartiet och Vänsterpartiet har helt annat synsätt, säger Björklund i Ekot.

/
/
SVT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Ska du se partiledardebatten?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Uppgifter: Israel laddar upp kring Rafah

Israel bombar och laddar nu tydligt upp militärt runt flyktingtäta Rafah, rapporterar Al Jazeera från staden. Det ökar oron för att en stor offensiv är på gång i södra Gazaremsan.

Försäljningslyft för kosmetikabjässen L'Oréal

Aktien i L'Oréal – stor fransk tillverkare av kosmetika – lyfter med över 6 procent på Parisbörsen efter en rapport som visar på bättre försäljning än väntat i första kvartalet.

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Facket om Kinberg Batra: Toxisk ledarstil

Facket riktar hård kritik mot landshövding Anna Kinberg Batra, vars ledarstil beskrivs som toxisk.

Kinesiska miljonstäder sjunker

Nästan hälften av Kinas storstadsområden sjunker mer än tre millimeter om året, visar en ny studie publicerad i den vetenskapliga tidskriften Science. 270 miljoner personer bor i områdena vilket motsvarar 29 procent av Kinas befolkning, rapporterar CNN.