1 av 2
- Foto: tt bild
2 av 2
- Foto: tt bild

Jimmie Åkesson till hård attack mot Kinberg Batra

Jimmie Åkesson har svårt att se vad Anna Kinberg Batra "har här att göra överhuvudtaget."


Under onsdagens partiledardebatt i Riksdagen hettade det till direkt i debatten mellan Jimmie Åkesson och Anna Kinberg Batra. Det började med att Åkesson till synes sträckte ut en hand till moderatledaren.

– Vill Anna Kinberg Batra så snart som möjligt ha en annan regering, frågade SD-ledaren.

Kinberg Batra menade att hon ville bilda regering, senast 2018, men att hon vill göra det tillsammans med de andra allianspartierna.

Sverigedemokraterna vill ha uppmärksamhet. men jag vill bygga Sverige starkt, och det kan man inte göra med partier som vill utlösa kriser och som dessutom vill öka utanförskapet och höja bidragen för dem som inte jobbar, svarade Anna Kinberg Batra. Det var ett svar Åkesson inte var ett dugg nöjd med.

– Som oppositionspolitiker borde det inte vara så svårt att svara ja på den frågan. jag vill genomföra det jag lovade mina väljare, och om man inte vill göra det som oppolitker har jag svårt att se vad man göra här överhuvudtaget, sa Jimmie Åkesson.

Tidigare i dag sa Åkesson till Sveriges Radio att SD kommer att rösta på Moderaternas budgetförslag i november, i hopp om att kunna fälla Löfvens regering.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två gripna för mordförsök i Bredäng

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

1 timme sedan
Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

1 timme sedan
Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.