Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bekräftar: Den rödgröna budgeten kommer gå igenom

- 14/10/2015, 10:27
Stefan Löfven får igenom den rödgröna budgeten.
1 av 5

Stefan Löfven får igenom den rödgröna budgeten.

tt bild

Emil Källström.
2 av 5

Emil Källström.

tt bild

Jimmie Åkesson.
3 av 5

Jimmie Åkesson.

tt bild

Erik Ullenhag.
4 av 5

Erik Ullenhag.

tt bild

5 av 5

tt bild

Vare sig Folkpartiet eller Centerpartiet kommer att rösta på Moderaternas budget. Därmed är det nu klart att Löfven kommer få igenom sin budget, kan Nyheter24 nu avslöja.

Tidigare i dag sa Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson till Sveriges radio att SD kommer att rösta på Moderaternas budgetförslag för att kunna fälla regeringens budget. Men för att lyckas med det så måste de få med sig de andra borgerliga partierna. Nu kan Nyheter24 avslöja att det med största sannolikhet inte kommer hända.

– Vi röstar på FP:s budget och när den sannolikt faller avstår vi, säger Folkpartiets ekonomiskpolitiske talesperson Erik Ullenhag till Nyheter24.

Även Centerpartiet kommer lägga ner sina röster i andra omgången.

– Vi håller oss till praxis. Man röstar på en budget. Vi kommer att rösta på vår egen budget. Det är en jobbskaparbudget från första till sista sidan och är den helhet som bäst svarar på Sveriges utmaningar, säger Centerns ekonomiskpolitiske talesperson Emil Källström.

Därmed kan man nu, om läget mot förmodan inte skulle ändras, bekräfta att det blir en rödgrön budget i höst, och att en regeringskris likt den som inträffade förra året inte kommer att ske. Även om både Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna skulle rösta på Moderaternas budget i den andra röstomgången kommer förslaget inte få tillräckligt med röster för att kunna fälla regeringen.