Jimmie Åkesson gjorde cover på hans låt – kontringen är helt briljant

- 02/12/2015, 08:10
Åkessons cover kommer spela in pengar till flyktingar.
1 av 5

Åkessons cover kommer spela in pengar till flyktingar.

TT BIld/Ådahl Pressbild

Journalisten Emanuel Karlsten ringde upp upphovsmannen.
2 av 5

Journalisten Emanuel Karlsten ringde upp upphovsmannen.

BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT

Simon Ådahl till höger.
3 av 5

Simon Ådahl till höger.

Ådahl Pressbild

Jimmie Åkesson släppte låten på tisdagen.
4 av 5

Jimmie Åkesson släppte låten på tisdagen.

Claudio Bresciani/TT

Meddelade via Facebook.
5 av 5

Meddelade via Facebook.

Facebook

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson har släppt en cover på Simon Ådahls bönesång "Jag tänker be för Sverige". Upphovsmannen blev inte särskiljt förtjust. Det hindrade dock inte från en listig comeback.

På tisdagskvällen meddelade Jimmie Åkesson på Facebook att en cover på låten "Jag tänker be för Sverige" nu finns att köpa på iTunes.


Bild: Facebook

Låten är gjord tillsammans med bandet Bedårande barn och enligt Åkesson vill de med låten "bidra till minskad polarisering och saklig diskussion såhär i adventstider".

Journalisten Emanuel Karlsten noterade SD-ledarens inlägg och ringde upp Simon Ådahl, upphovsman till bönesången.

– Åh kära nån. Så de har alltså gjort... Nu blir jag alldeles orolig här, sa Ådahl till Karlsten som publicerat en text om händelsen på sin Facebooksida.

– Det här är ju en bönesång som gäller kristna människor, det handlar inte… Faktum är att inget politiskt parti ska ta en politisk poäng på min låt, fortsätter Åhdal.

Hoppas på jättehit

Åkessons cover finns att köpa på iTunes och kostar 9 kronor. Något som upphovsmannen föga förvånande inte uppskattade speciellt mycket. Men under natten till onsdag klurade Ådahl ut en briljant comeback.

"Tänker skänka alla pengar deras version ger till flyktingar. Om 6-12 månader vet jag exakt vad deras version har genererat – sedan går varje krona de spelat in till flyktingar. Vi får hoppas att de får en jättehit!" skrev han i ett sms till Emanuel Karlsten.


Bild: TT

Inte första gången

Jimmie Åkesson har tidigare använt "Jag tänker be för Sverige". För drygt en månad sedan postade SD-ledaren låten på Facebook, skrev att texten kändes oerhört aktuell och gick "som en projektil rakt in i hjärtat".

Inte heller då jublade Ådahl.

– Jag tycker att det är fullkomligt barockt. Jimmie Åkesson kan inte ha läst texten alls, sa han till Nyheter24 då.