Svenska folket gillar hårdare tag i flyktingpolitiken.
1 av 3
Svenska folket gillar hårdare tag i flyktingpolitiken. - Foto: TT BILD / EMOJIPEDIA
Många tycker att det är "en risk för välfärden".
2 av 3
Många tycker att det är "en risk för välfärden". - Foto: TT
Det visar en undersökning om regeringens nya förslag.
3 av 3
Det visar en undersökning om regeringens nya förslag. - Foto: TT BILD

Undersökning visar: Starkt stöd för regeringens förslag om hårdare flyktingpolitik

Nästan 70 procent gillar förslag om hårdare regler.


En ny undersökning som gjorts av opinionsinstitutet Novus via SVT Nyheter visar att det finns ett större stöd för regeringens förslag för att skärpa flyktingpolitiken. Nästan 70 procent tycker att det är bra med hårdare regler.

Drygt 1 000 personer har deltagit och svarat på frågor om vad de tycker om regeringens förslag som kommer behandlas i riksdagen. I riksdagen har kritik riktats från främst Vänsterpartiet, Centerpartiet och Miljöpartiet.

De skärpta reglerna innebär bland annat att tillfälliga uppehållstillstånd på upp emot 3 år ska vara regeln i stället för permanenta uppehållstillstånd. Möjligheter till anhöriginvandring begränsas och försörjningskrav skärps. Lagen ska gälla i tre år.

69 procent i undersökningen tycker att det är en ganska eller mycket bra idé. 22 procent tycker att det är ganska eller mycket dåligt. Män är mer positiva än kvinnor och äldre mer än yngre. Sverigedemokratiska väljare är mest positiva till förslaget och borgerliga mer positiva än de rödgröna väljarna.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Costcos brakförlust – så mycket gick de back 2023

Föräldrar åtalas – stängde in barn i källare

Ett föräldrapar i Halmstad åtalas för olaga frihetsberövande av sina barn. Enligt misstanken ska de ha stängt in barnen i en mörk källare, och pappan är också misstänkt för flera fall av misshandel.

223 miljoner till regionerna för fler AT-läkare

Regionerna får 223 miljoner kronor för att utöka antalet AT-läkare för att kunna säkerställa kompetensförsörjningen, meddelar regeringen i ett pressmeddelande.

Rusning efter vapenlicenser oroar palestinier

Kriget mot Hamas har lett till en rusning efter vapenlicenser bland vanliga israeler. Medborgarna känner sig säkra när de kan "neutralisera beväpnade terrorister", hävdar säkerhetsminister Itamar Ben-Gvir. Men bland palestinier i Israel ökar oron.

MP: Höj reduktionsplikten och inför vägskatt

MP vill återinföra reduktionsplikten men inte låta den påverka priset vid pump. Istället vill partiet bekosta den med en slags vägskatt som främst ska tas ut på bilkörning i städer.

USA: Vi låter inte Ukraina falla

Trots oenigheten i kongressen bedyrar USA:s försvarsminister Lloyd Austin att man inte kommer att överge Ukraina.