Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Undersökning visar: Starkt stöd för regeringens förslag om hårdare flyktingpolitik

- 20/03/2016, 09:11 -
Svenska folket gillar hårdare tag i flyktingpolitiken.
1 av 3

Svenska folket gillar hårdare tag i flyktingpolitiken.

TT BILD / EMOJIPEDIA

Många tycker att det är "en risk för välfärden".
2 av 3

Många tycker att det är "en risk för välfärden".

TT

Det visar en undersökning om regeringens nya förslag.
3 av 3

Det visar en undersökning om regeringens nya förslag.

TT BILD

Nästan 70 procent gillar förslag om hårdare regler.

En ny undersökning som gjorts av opinionsinstitutet Novus via SVT Nyheter visar att det finns ett större stöd för regeringens förslag för att skärpa flyktingpolitiken. Nästan 70 procent tycker att det är bra med hårdare regler.

Drygt 1 000 personer har deltagit och svarat på frågor om vad de tycker om regeringens förslag som kommer behandlas i riksdagen. I riksdagen har kritik riktats från främst Vänsterpartiet, Centerpartiet och Miljöpartiet.

De skärpta reglerna innebär bland annat att tillfälliga uppehållstillstånd på upp emot 3 år ska vara regeln i stället för permanenta uppehållstillstånd. Möjligheter till anhöriginvandring begränsas och försörjningskrav skärps. Lagen ska gälla i tre år.

69 procent i undersökningen tycker att det är en ganska eller mycket bra idé. 22 procent tycker att det är ganska eller mycket dåligt. Män är mer positiva än kvinnor och äldre mer än yngre. Sverigedemokratiska väljare är mest positiva till förslaget och borgerliga mer positiva än de rödgröna väljarna.