Yasri Khan ville inte skaka hand med en kvinna. I stället ville han hälsa genom att hålla sin hand mot sitt bröst.
1 av 3
Yasri Khan ville inte skaka hand med en kvinna. I stället ville han hälsa genom att hålla sin hand mot sitt bröst. - Foto: Faksimil / TV4
Yasri Khan lämnar nu sina uppdrag i Miljöpartiet.
2 av 3
Yasri Khan lämnar nu sina uppdrag i Miljöpartiet. - Foto: TV4
Det var i en intervju med TV4 som Yasri Khan vägrade ta Ann Tiberg i hand.
3 av 3
Det var i en intervju med TV4 som Yasri Khan vägrade ta Ann Tiberg i hand. - Foto: tv4/kollage

Vägrade skaka hand med kvinnlig reporter – nu lämnar Yasri Khan politiken

Kritiken mot att Yasri Khan vägrade ta i hand med en kvinna blev för mycket. Nu lämnar han sina uppdrag inom Miljöpartiet.


Yasri Khan hamnade i blåsväder efter att han vägrat ta en kvinnlig reporter i hand. Han uppgav att det beror på att det är för "intimt".

Snabbt fick han mycket kritik. Bland annat sa moderaten Hanif Bali att det påminde om beteendet hos extremister och islamister i Iran.

Nu skriver Yasri Khan i en debattartikelNyheter24 att han lämnar alla sin uppdrag inom Miljöpartiet.

"I det samhällsklimatet som finns idag så undrar jag om politik verkligen är något för mig och om jag vill bidra till att vara en medial cirkusclown. Jag blir väldigt trött på alla åsikter som tillskrivs mig för att jag är 'annorlunda'." skriver han.

Debattartikeln finns att läsa på Nyheter24 Debatt. Strax innan han bestämde sig för att lämna sina uppdrag talade han med Nyheter24, det kan du läsa om här.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är det rätt att han lämnar?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ett år i fångenskap för amerikansk reporter

Åtalas för sju år gammalt mord

Våren 2017 sköts en man i 40-årsåldern ihjäl på en parkeringsplats i Uppsala. Nu åtalas två män för det sju år gamla mordet.

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

Föräldrarna till den ättiksförgiftade flickan i Eslöv dömdes till åtta års fängelse. Båda har nu överklagat domen, enligt Lunds tingsrätt.

Börsen öppnar nedåt

Stockholmsbörsen inleder skärtorsdagens handel svagt nedåt. OMXS-index har efter fem minuter backat 0,1 procent.

Stort kärnkraftverk tar steg mot återaktivering

Den japanska kärnkraftsoperatören Tepco har begärt tillstånd för att börja lasta kärnbränsle vid kärnkraftverket i Kashiwazaki-Kariwa i ett steg mot en eventuell återaktivering, rapporterar internationella medier.

Kina slopar strafftullar på australiskt vin

Kina slopar strafftullar på australiska viner, enligt Kinas handelsdepartement. Beslutet är en följd av att de två länderna börjat närma sig varandra i det utdragna handelsbråk som präglat relationen i flera år.