Lördag 24 Sep
Stockholm

Stor protest mot Vänsterpartiet – kräver Amineh Kakabavehs avgång

Organisationer har samlats i en protest mot att Amineh Kakabaveh fortfarande är med i partiet.
1 av 4
Organisationer har samlats i en protest mot att Amineh Kakabaveh fortfarande är med i partiet. Foto: TT / Nyheter24
Amineh Kakabaveh.
2 av 4
Amineh Kakabaveh. Foto: TT
 Amineh Kakabaveh delade en video från fascistiska Nordisk Ungdom på sin Facebook.
3 av 4
Amineh Kakabaveh delade en video från fascistiska Nordisk Ungdom på sin Facebook. Foto: Nyheter24
"Hon kan ansluta sig till Sverigedemokraterna, men inte till Vänsterpartiet" säger Abdikani Jama Mohamed, Somaliska riksförbundet.
4 av 4
"Hon kan ansluta sig till Sverigedemokraterna, men inte till Vänsterpartiet" säger Abdikani Jama Mohamed, Somaliska riksförbundet. Foto: Nyheter24

"Hon kan ansluta sig till Sverigedemokraterna, men inte vänsterpartiet," säger Abdikani Jama Mohamed, Somaliska riksförbundet i Sverige.

Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Just nu håller Vänsterpartiet kongress i Örebro. Det fick flera personer att resa till staden i ren protest.

Somaliska organisationer samlades i närheten av kongressen i en demonstration mot Vänsterpartiets riksdagsledamot Amineh Kakabaveh.

Varför? Jo, för två veckor sedan delade Kakabaveh en video från fascistiska Nordisk Ungdom på sin Facebook. Klippet var mycket nedlåtande mot somalier och redan tidigare personer från ett flertal somaliska organisationer protesteratNyheter24:s debattsida.

Nu samlades organisationerna i en protest mot att Amineh Kakabaveh fortfarande är med i partiet och endast tagit en time out.

– Alla vi Vänsterpartister, Socialister och feminister som är här är missnöjda med partiets beslut att hon ska ta en time out. Det är därför vi vill visa missnöje och att vi kräver hennes avgång, säger Samir Dualeh, Somaliska Röster, till Nyheter24.

– Hon kan ansluta sig till Sverigedemokraterna, men inte till Vänsterpartiet, säger Abdikani Jama Mohamed, Somaliska riksförbundet i Sverige, och fortsätter:

– Det är allvarligt att Vänsterpartiet legitimerar rasism i sitt eget parti. Problemet är att hon har stöd i partiet och det är viktigt att de som är med i partiet ser allvaret.

Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.