Kristdemokraten Kauko Antbacke jämförde Pride med IS

- 08/09/2016, 09:58 -
1 av 2

TT

2 av 2

AP

Kauko Antbacke jämförde Pride-flaggan med terrorsekten Islamiska Staten. Nu slängs han ut ur Kristdemokraterna.

Det här med människors lika värde är verkligen inte något alla gillar. Och en del vill gå så långt som att jämföra HBTQ-rörelsen med världens vidrigaste terrorgrupp. Det gjorde nämligen Kauko Antbacke, kristdemokrat i småländska Alvesta tidigare i år.

”Du har rätt att hissa vilken flagga du vill om det så är Saudiarabiens gröna med halshuggarsvärdet eller ISIS-flaggan eller Pride. Jag kan inte för allt smör i Småland respektera det dessa flaggor står för”, skrev Antbacke på Facebook i maj.

Det här är tydligen lika illa som ett Pride-tåg, menar KD-politikern.

Och nu har Kristdemokraterna beslutat hur man ska göra med Antbacke. Under ett krismöte har den lokala distrikstyrelsen för KD beslutat att Antbacke inte kan vara med i partiet längre.

– I enlighet med paragraf 31 i partiets stadgar skickar vi en begäran till partistyrelsen om att Kauko Antbacke skall uteslutas ur Kristdemokraterna, med omedelbar verkan, säger distriktsordförande Eva Johnsson till Smålandsposten.

Med andra ord. Om du känner för att jämföra Pride med en mördarsekt som skär halsen av folk, då kan du inte vara med i Kristdemokraterna.

Tidigare i år gick KD:s partiledare Ebba Busch Thor i Pride-tåget i Stockholm, någon som fick en partikamrat att vilja lämna partiet helt. Läs mer om det här.

Är det rätt att han utesluts?