Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kinberg Batra till attack mot Sverigedemokraternas politik

- 12/10/2016, 10:49 -
1 av 2

TT

2 av 2

TT

I dagens partiledardebatt gick Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra till attack mot Jimmie Åkesson

Det verkar inte vara jättebra stämning mellan Sverigedemokraterna och Moderaterna just nu. I den stora riksdagsdebatt som hölls i riksdagen på onsdagen blev en hård fajt mellan Anna Kinberg Batra och Jimmie Åkesson.

Åkesson frågade hur Moderaterna ska kunna få ihop en regering om de skulle vinna valet 2018, och hur man då skulle kunna komma överens med Centerpartiet.

– Invandring och integration är den fråga som är viktigast för väljarna. Centerpartiet har pratat om 40 miljoner invandrare till Sverige. Hur ska du få ihop detta Anna Kinberg Batra, frågade Jimmie Åkesson.

Men Anna Kinberg Batra slog tillbaka direkt.

– Jag ser ingen anledning att inleda ett samarbete med ett parti vars politik skadar Sverige. Det gäller både Sverigedemokraterna och även Vänsterpartiet, svarade Anna Kinberg Batra.

Anna Kinberg Batra under partiledardebatten i dag.

Anna Kinberg Batra gick också till hårt angrepp mot alla de skandaler som SD haft genom åren.

– Jimmie Åkesson verkar lika förvånad varje gång det uppdagas säkerhetsproblem på riksdagskansliet, samröre med Putin-vänliga kraften i Europaparlamentet, när det kommer antisemitiska riksdagsmotioner eller när det görs hotfulla uttalanden eller när det ageras våldsamt, sa Kinberg Batra och fortsatte:

– Varje gång verkar det vara någon enskild slumpmässig händelse som Jimmie Åkesson inte tar ansvar för. Jag tror inte svenska folket går på det längre.

Nyligen avslöjades det att en av SD:s absoluta toppar gått på nazistkonsert – och att Jimmie Åkesson försvarat honom. Läs mer om det här.