SD-topparna hängde ut 15-åring – nu kommenterar Jimmie Åkesson

- 26/10/2016, 16:59
Nu kommenterar Jimmie Åkesson uthängningen.
1 av 3

Nu kommenterar Jimmie Åkesson uthängningen.

TT/Facebok

Ekeroth antydde att pojken var äldre.
2 av 3

Ekeroth antydde att pojken var äldre.

Facebook

Kent Ekeroth.
3 av 3

Kent Ekeroth.

TT

Jimmie Åkesson har varit tyst under veckan, efter att partikamraterna Kent Ekeroth och Jörgen Fogelklou hängt ut en 15-årig pojke. Men nu känner han att det är dags att prata.

En av veckans stora snackisar har varit att SD-topparna Kent Ekeroth och Jörgen Fogelklou har hängt ut en 15-årig pojke som deltog i TV4:s nyhetsmorgon förra veckan.

Ekeroth antydde att pojken ljög om sin ålder, något som han sedan skrev ut tydligt på Facebook.

”Poängen är att han INTE är 15 lr vad det nu kan vara. Och nej, det är inte fel att ’hänga ut’ för den här personen välde självmant att sitta i tv och vara 15”, skrev Ekeroth förra veckan, enligt Inte Rasist men...

Partiledaren Jimmie Åkesson har under veckan varit tyst om händelsen. Men nu har han kommenterat.

– Det var olyckligt. Är man riksdagsledamot tycker inte jag att man ska vara så lättsinnig med vad man sprider. De som har gjort det har väl insett det, säger Åkesson till Aftonbladet.

Frågan är ju om det överhuvudtaget stämmer, eftersom SD-topparna fortsätter att skylla ifrån sig och mest pratat om att de själva är offer i historien.

Åkesson tar dessutom avstånd från det hot och de hat som hans partivänner orsakade den 15-årige pojken.

– Han var uppenbarligen i den ålder som det sas. Man bör inte sprida någonting om man inte vet vad det är man sprider. Dessutom, att en pojke har fått motta en del för det här, det är jättetråkigt, säger Åkesson till Aftonbladet.

Borde Ekeroth uteslutas?