Men stämningen blev ganska stel när Åkesson kom in enligt vittnen.
Men stämningen blev ganska stel när Åkesson kom in enligt vittnen. - Foto: TT

Jimmie Åkesson festade på gayklubb – fick ledas ut av Säpo

Under natten till fredag besökte Jimmie Åkesson gaybaren The Secret Garden i Stockholm tillsammans med några vänner och sina livvakter.


Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson var ute och slirade i Stockholms klubbliv under natten till fredag, tillsammans med två vänner och sina två livvakter från SÄPO, skriver Aftonbladet.

Gruppen bestämde sig för att besöka gaybaren The Secret Garden i Stockholm. Klubben beskriver sig själv som "det senaste tillskottet i Stockholms öppensinnade krogvärld".

Direkt när Åkesson kom in på klubben blev det en underlig stämning. Flera personer reagerade starkt på Åkessons närvaro, vissa valde till och med att gå därifrån med protest och vissa sade att de ville slå ner partiledaren, enligt vittnesuppgifter till Aftonbladet.

– Alla blev lite chockade när han kom dit. Många blev jävligt sura och upprörda. Secret Garden är en gayklubb som är öppen för alla. Flera som jag var med där är homosexuella, och de är väldigt kritiska till åsikterna som SD för fram, säger Martin Johansson, en av klubbgästerna till Aftonbladet.


Andra personer försökte prata med Åkesson, men många av dem nekades av hans livvakter. Partiledaren själv verkade dock vara på utmärkt humör och minglade runt och småpratade med folk.

Men kvällen tog en snabb vändning. Runt tvåtiden leddes Åkesson ut från klubben av sina livvakter. De ska sedan ha kommit tillbaka och stannat tills klubben stängde vid tre.

Det var då det ska ha utbrutit tumult kring Åkesson. En man skrek plötsligt "jävla rasist" och försökt ge sig på partiledaren fysiskt. Mannen fördes snabbt ut från lokalen av klubbens personal och Åkessons livvakter.

Livvakterna ska sedan ha larmat polisen, vilket polisen själva bekräftat till Aftonbladet. Även Säpo har sagt att en skyddsperson förts ut från lokalen. Men enligt SD:s presschef Henrik Vinge känner de inte till något om det inträffade, enligt uppgifter han gett till TT.

Nyheter24 har tidigare skrivit om en annan SD:are som gillar att mingla i Stockholms krogliv, nämligen Kent Ekeroth, som förra veckan slog till en man i en krogkö i Stockholm, han uppmanades efter händelsen att ta en time-out av Åkesson.

Och vill du veta mer om Sveriges partiledare så har Nyheter24 kollat upp hur mycket alla partiledarna tjänar.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
/
/
/
/
Hot
/
Borde Jimmie Åkesson besöka gaybarer?
Tack för din röst!