Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Centerpartiets krav på Moderaterna: Dissa SD eller spräck Alliansen

- 24/01/2017, 10:16 -

TT

Nu höjer Centerpartiet temperaturen i debatten.

När Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra förra veckan sträckte ut en hand till Sverigedemokraterna, och hoppades kunna fälla regeringen med en Allians-budget redan i år, var Centerpartiet och Annie Lööf snabbt framme och sänkte idén.

– Sverigedemokraterna är främlingsfientliga. Det är ett populistiskt parti med nazistiska rötter. Jag har ingen tillit till dem eller deras företrädare, sa Lööf till Nyheter24 då.

Och nu går Centerpartiet ut och ställer krav på Moderaterna, och menar att man inte kan förhandla med SD och Alliansen samtidigt.

– Man kan inte sitta med i två förhandlingsgrupper samtidigt, Moderaterna kommer att få välja. Och jag skulle vara förvånad om de väljer att spräcka det samarbete vi har i utskotten, säger Centerpartiets gruppledare Anders W Jonsson till Sveriges Radio.

– Centerpartiet kommer aldrig förhandla med Sverigedemokraterna. Om Moderaterna väljer att göra det är jag den första att beklaga, säger Jonsson till SR.

Dock menar Lööf att man inte ska ta uttalandet som ett hot.

Sverigedemokraterna har varit väldigt tuffa mot Annie Lööf – läs mer om det här.