- Foto: TT

Centerpartiets krav på Moderaterna: Dissa SD eller spräck Alliansen

Nu höjer Centerpartiet temperaturen i debatten.


När Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra förra veckan sträckte ut en hand till Sverigedemokraterna, och hoppades kunna fälla regeringen med en Allians-budget redan i år, var Centerpartiet och Annie Lööf snabbt framme och sänkte idén.

– Sverigedemokraterna är främlingsfientliga. Det är ett populistiskt parti med nazistiska rötter. Jag har ingen tillit till dem eller deras företrädare, sa Lööf till Nyheter24 då.

Och nu går Centerpartiet ut och ställer krav på Moderaterna, och menar att man inte kan förhandla med SD och Alliansen samtidigt.

– Man kan inte sitta med i två förhandlingsgrupper samtidigt, Moderaterna kommer att få välja. Och jag skulle vara förvånad om de väljer att spräcka det samarbete vi har i utskotten, säger Centerpartiets gruppledare Anders W Jonsson till Sveriges Radio.

– Centerpartiet kommer aldrig förhandla med Sverigedemokraterna. Om Moderaterna väljer att göra det är jag den första att beklaga, säger Jonsson till SR.

Dock menar Lööf att man inte ska ta uttalandet som ett hot.

Sverigedemokraterna har varit väldigt tuffa mot Annie Lööf – läs mer om det här.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är Alliansen död?
Tack för din röst!
Senaste nytt

USA-straff tog direkt – bosättares kort spärrat

Polisen i Smedjebacken rapporterar om djur

"En häst springer lös på riksväg 66", skriver polisen på sin hemsida.

Stubb: Nato ny fas i vårt förhållande

1 timme sedan
Statsminister Ulf Kristersson (M) tackar Finlands nyblivne president Alexander Stubb för att ha övertygat honom att Finland skulle ta steget in i Nato. Alexander hjälpte mig att läsa Finland rätt och därmed navigera Sverige rätt. Det är jag mycket tacksam för.

Polisen i Värnamo rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Personbil i singelolycka på E4.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Malmö rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Davidshallsgatan", skriver polisen på sin hemsida.

Rapport om drönarattack mot USA-bas i Irak

1 timme sedan
Flygbasen Ain al-Asad i västra Irak attackerades med drönare under natten till tisdagen, meddelar en källa i det amerikanska försvaret till AP och AFP.