Torsdag 9 Dec
Stockholm

Busch Thor säger nej till samarbete med Sverigedemokraterna

Ebba Busch Thor ger Åkesson kalla handen.
1 av 2
Ebba Busch Thor ger Åkesson kalla handen. Foto: TT
Hon vill inte samarbeta med Sverigedemokraterna.
2 av 2
Hon vill inte samarbeta med Sverigedemokraterna. Foto: TT NYHETSBYRÅN

SD har siktet på makten – det verkar dock inte bli helt lätt. Nu dissar Ebba Busch Thor samarbete med Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna.

Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det är typ kaos i svensk politik just nu. Förra veckan gick Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra ut och sa att man var beredd att fälla regeringen tillsammans med Sverigedemokraterna, något som Centerpartiets Annie Lööf snabbt var ute och sa nej till.

Sverigedemokraterna blev inte alls glada, och SD-toppen Mattias Karlsson gick till hård attack mot Lööf. Men nu kommer ett nytt hårt slag för Sverigedemokraterna. Kristdemokraternas Ebba Busch Thor går nu nämligen ut och säger att KD inte vill samarbeta med SD.

– För oss är det inte aktuellt att förhandla med Sverigedemokraterna. Det får stå för Moderaterna. Däremot är jag glad för att de är tydliga med att någon budgetförhandling inte är aktuell, säger Busch Thor till Dagens Nyheter.

Ebba Busch Thor säger alltså att ett riksdagssamarbete mellan Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna inte är möjligt. Däremot menar Ebba Buch Thor att hon fortfarande vill lägga fram en alliansbudget.

Finns det stöd för en alliansbudget så måste vi också vara beredda att få igenom den, säger Ebba Busch Thor till DN.

När Moderaterna gick ut med sitt utspel var Sverigedemokraterna snabba med att komma med krav – läs mer om det här.

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela