Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
3354
reaktioner idag

Stefan Löfven om Peter Springares inlägg: "Jag vill påstå att det är fel"

Statsministern delar inte polisen Peter Springares bild av att de flesta brott begås av invandrare.

Stefan Löfven och polisen Peter Springare delar inte samma bild av Sverige.

Peter Springare är polis i Örebro.

Stefan Löfven, statsminister.

Det var för några dagar sedan som polisen Peter Springare skrev ett kontroversiellt inlägg på Facebook. Texten gick ut på att polisen i Örebro måste lägga nästan alla sina resurser på att hantera brott som invandrare ligger bakom.

Nu kommenterar statsminister Stefan Löfven det här för Expressen:

– Jag vet inte hur det ser ut i Örebro men i det bredare perspektivet har jag svårt att se att 100 procent av polisens utredningsresurser tas upp av brott som begås av invandrare. Jag har svårt att ta in den bilden och vill påstå att det är fel, säger Löfven.

Springare menar så klart att hans bild är den rätta, trots att till exempel en kriminolog kan förklara varför. Statsministern tycker det är viktigt att alla får säga sin åsikt men han vill i så fall att personer ger rätt bild.

– Vi har en åsiktsfrihet i vårt land och den ska vi stå upp för men det gäller också att återge den korrekta bilden, säger Stefan Löfven till Expressen.

Nu hyllas Springare av Marcus Birro och sågas av Leif GW Persson som tycker han ska "Hålla käften".

Glöm inte att ladda ner vår app för fler spännande nyheter.

Håller du med Stefan Löfven?

Mer:

Peter Springare: Nej, Leif GW Persson, jag behöver inte hålla käften