Åkessons hem attackerat igår kväll.
Åkessons hem attackerat igår kväll. - Foto: TT

Jimmie Åkessons hem attackerat: "Värsta hittills"

Jimmie Åkessons hus i Sölvesborg har under tisdagskvällen blivit attackerat – och några försökte även att ta sig in i huset.


Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkessons hus blev på tisdagskvällen attackerat av flera personer som kastade ägg på husets fasad och på bilen. Dessutom sköt de raketer mot bilen, uppger Expressen som också fått attacken bekräftad av polisen.

Åkessons sambo Louise Erixon skriver på Facebook att det är den "värsta attacken hittills" eftersom de okända personerna också försökte att ta sig in i huset.

När Expressen når Sverigedemokraternas presschef Henrik Vinge så säger han:

– Jag har hört att det ska ha hänt, ja, men jag har inga detaljer.

Under onsdagen ska Åkesson hålla en presskonferens där han enligt pressmeddelande har "någonting viktigt att berätta". Om pressträffen handlar om attacken tror inte Henrik Vinge alls på.

Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof ser mycket allvarligt på händelsen.

– Det är fruktansvärt. Det är en sak att man tar stryk politiskt, det tillhör spelet. Man att se sig på ens personliga hem, det är ett stort övergrepp, säger Richard Jomshof till Nyheter24.

Åkesson och hans familjs hus har tidigare blivit utsatta för attacker.

Under fredagen gick Säpo ut och menade att man inte kunnat koppla attacken på Åkessons bostad till någon slags extremism.

– I nuläget ser vi inga kopplingar till extremismiljöer i det som skedde mot Jimmie Åkessons hus. Vi går vidare med förundersökningen och följer upp det material vi har, men det går inte att kommentera vidare, säger Säpos Karl Melin till Aftonbladet.

Åkesson berättar sanningen bakom sjukskrivningen: "Det höll inte"

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Man häktad för attentatsplaner mot Zelenskyj

Flera år gammal mat hittades på äldreboende

Matvaror som gått ut för flera år sedan, smuts och gamla matrester på golvet hittades på ett äldreboende i Mölndal på måndagen, rapporterar P4 Göteborg.

Kenyas militärchef omkom i helikopterkrasch

1 timme sedan
Kenyas militärchef och ytterligare nio högt uppsatta militärer omkom i en helikopterkrasch omkring 40 mil nordväst om huvudstaden Nairobi på torsdagen.

Polisen i Luleå rapporterar om stöld

1 timme sedan
"Storheden, kvinna stoppad efter misstänkt ringa stöld i butik", skriver polisen på sin hemsida.

Kidnappad flicka befriad efter tio år

1 timme sedan
En ung kvinna har räddats från sina kidnappare i nordöstra Nigeria, tio år efter det att hon fördes bort.

Maldivernas fängslade expresident friad av HD

1 timme sedan
Högsta domstolen i Maldiverna i Indiska oceanen har beslutat att den dömde tidigare presidenten Abdulla Yameen omedelbart ska släppas, och upphäver därmed en tidigare fängelsedom på elva år för korruption.