Jimmie Åkessons hem attackerat: "Värsta hittills"

- 17/05/2017, 10:11 -
Åkessons hem attackerat igår kväll.

Åkessons hem attackerat igår kväll.

TT

Jimmie Åkessons hus i Sölvesborg har under tisdagskvällen blivit attackerat – och några försökte även att ta sig in i huset.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkessons hus blev på tisdagskvällen attackerat av flera personer som kastade ägg på husets fasad och på bilen. Dessutom sköt de raketer mot bilen, uppger Expressen som också fått attacken bekräftad av polisen.

Åkessons sambo Louise Erixon skriver på Facebook att det är den "värsta attacken hittills" eftersom de okända personerna också försökte att ta sig in i huset.

När Expressen når Sverigedemokraternas presschef Henrik Vinge så säger han:

– Jag har hört att det ska ha hänt, ja, men jag har inga detaljer.

Under onsdagen ska Åkesson hålla en presskonferens där han enligt pressmeddelande har "någonting viktigt att berätta". Om pressträffen handlar om attacken tror inte Henrik Vinge alls på.

Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof ser mycket allvarligt på händelsen.

– Det är fruktansvärt. Det är en sak att man tar stryk politiskt, det tillhör spelet. Man att se sig på ens personliga hem, det är ett stort övergrepp, säger Richard Jomshof till Nyheter24.

Åkesson och hans familjs hus har tidigare blivit utsatta för attacker.

Under fredagen gick Säpo ut och menade att man inte kunnat koppla attacken på Åkessons bostad till någon slags extremism.

– I nuläget ser vi inga kopplingar till extremismiljöer i det som skedde mot Jimmie Åkessons hus. Vi går vidare med förundersökningen och följer upp det material vi har, men det går inte att kommentera vidare, säger Säpos Karl Melin till Aftonbladet.

Åkesson berättar sanningen bakom sjukskrivningen: "Det höll inte"