Måndag 6 Dec
Stockholm

Fridolin om nästa val: "Det ser inte så bra ut"

Det går skitdåligt för MP just nu.
1 av 3
Det går skitdåligt för MP just nu. Foto: TT/Nyheter24
Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin.
2 av 3
Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin. Foto: TT
Miljöpartiet har haft kongress i Linköping.
3 av 3
Miljöpartiet har haft kongress i Linköping. Foto: TT

Stämningen verkar inte vara på topp direkt i Miljöpartiet – inte heller opinionsmätningarna. Nu gör partiet ett nytt stort utspel för att vinna väljare.

Kommentera (34)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Idag är sista dagen på Miljöpartiets kongress i Linköping, och det är ett parti i kris som just nu förbereder sig inför valrörelsen.

Men det är inte bara opinionsmätningarna som pekar neråt, även humöret inom partiet verkar vara ganska kasst – något som märktes i språkröret Gustav Fridolins kongresstal idag.

– Det ser inte så bra ut. Det lilla problemet i sammanhanget är våra opinionssiffror, det stora problemet är att så många verkar ha gett upp tanken på att politik kan förändra, sa Fridolin i sitt tal.

Och efter talet drar Gustav Fridolin upp linjer för vad som kommer krävas för att Miljöpartiet ska växa.

– Vi måste visa att grön politik gör skillnad. Det handlar också om att visa att vi finns i politiken för att visa att vi har en idé bortom ett samhälle där ekonomin sliter ner både människor och miljö, säger Gustav Fridolin till Nyheter24.

Miljöpartiet ska nu få debatten att handla om miljön, och partiet gör idag ett stort utspel om att 100 miljoner kronor kommer att satsas på att städa stränder, minska användandet av mikroplaster och utbildning när det gäller rena hav.

Är det plast i haven som ska få Miljöpartiet att flyta upp över fyraprocentsspärren?

– Miljöpartiet har en uppgift att möta problemen med plast i haven, och vi tar den uppgiften på allvar. Det är ett rejält miljöproblem som hotar miljarder människors försörjning och hela den globala ekonomin.

Tror du Miljöpartiet klarar sig kvar i riksdagen?
Tack för din röst!
Kommentera (34)
Kopiera länk
Dela