Stefan Löfven till attack mot SD: "Oseriöst rasistiskt parti"

- 14/08/2017, 14:25 -

Statsminister Stefan Löfven gick till hårt angrepp mot Alliansen och Sverigedemokraterna i ett tal under SSU-kongressen.

Stefan Löfven höll på måndagen tal på Socialdemokraternas ungdomsförbund SSU:s kongress i Stockholm. Stora delar av talet ägnade han åt att peppa publiken, och han pratade också mycket om oppositionens planer på att lägga en misstroendeförklaring mot försvarsminister Peter Hultqvist

Men statsministern pratade också om valet nästa år, och hur det kommer se ut efter det. Och han varnade för borgerlig valseger. I videospelaren längst upp kan du se talet, cred till Öppna kanalen Göteborg.

– Nu är de beredda att ta makten med hjälp av ett oseriöst rasistisk parti med rötterna i nazismen. Den tanken är egentligen inte ny. Partier har försökt samarbeta med extremistiska rörelser förut i historien, och det har gått riktigt illa, sa Stefan Löfven under sitt tal. 


Löfven menade också att SD nu blivit "mer moderata än Moderaterna" och menade att partiet vill sänka skatter för rika, något som även finansminister Magdalena Andersson också tidigare hävdat.

– Samtidigt säger man att man är välfärdens försvarare. Jo tjenare. Något större politiskt hyckleri får vi faktiskt leta efter, sa Löfven i sitt tal.

Läs här om varför Sverigedemokraternas ras i opinionen är väldigt allvarligt för partiet

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Håller du med Löfven?