Stefan Löfven går till attack mot Sverigedemokraterna.
1 av 2
Stefan Löfven går till attack mot Sverigedemokraterna. - Foto: TT
Och kallar de ett rasistiskt parti.
2 av 2
Och kallar de ett rasistiskt parti. - Foto: TT

Stefan Löfven till attack mot SD: "Oseriöst rasistiskt parti"

Statsminister Stefan Löfven gick till hårt angrepp mot Alliansen och Sverigedemokraterna i ett tal under SSU-kongressen.


Stefan Löfven höll på måndagen tal på Socialdemokraternas ungdomsförbund SSU:s kongress i Stockholm. Stora delar av talet ägnade han åt att peppa publiken, och han pratade också mycket om oppositionens planer på att lägga en misstroendeförklaring mot försvarsminister Peter Hultqvist

Men statsministern pratade också om valet nästa år, och hur det kommer se ut efter det. Och han varnade för borgerlig valseger. I videospelaren längst upp kan du se talet, cred till Öppna kanalen Göteborg.

– Nu är de beredda att ta makten med hjälp av ett oseriöst rasistisk parti med rötterna i nazismen. Den tanken är egentligen inte ny. Partier har försökt samarbeta med extremistiska rörelser förut i historien, och det har gått riktigt illa, sa Stefan Löfven under sitt tal. 


Löfven menade också att SD nu blivit "mer moderata än Moderaterna" och menade att partiet vill sänka skatter för rika, något som även finansminister Magdalena Andersson också tidigare hävdat.

– Samtidigt säger man att man är välfärdens försvarare. Jo tjenare. Något större politiskt hyckleri får vi faktiskt leta efter, sa Löfven i sitt tal.

Läs här om varför Sverigedemokraternas ras i opinionen är väldigt allvarligt för partiet

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med Löfven?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ukraina-stöd bromsas i EU

Ljusare förhoppningar kring tysk ekonomi

Det ser allt ljusare ut för Tyskland, Europas ekonomiska motor, enligt bedömare. Det månatliga Zew-indexet uppgick i februari till 31,7 jämfört med 19,9 föregående månad. Det var dessutom högt över marknadens förväntningar som låg på 20,5. Indexet mäter investerares och analytikers förväntningar på ekonomin.

Schweizisk klockexport ur led

Suget efter schweiziska lyxklockor minskar tydligt. I februari sjönk exporten med 3,8 procent på årsbasis – blott andra gången de tre senaste åren som man noterar fallande exportsiffror.

Åtvidaberg: Polisen rapporterar om skottlossning

"Höga smällar var misstänkt skottlossning", skriver polisen på sin hemsida.

Populära butiken tvingas stänga efter 172 år: "Bestörta"

I 172 år har den kända skinnbutiken lockat till sig turister, sommargotlänningar och öbor. Men nu tvingas Visbys äldsta affär att stänga.

Försvagad sits för Danmarks regering

Den danska regeringens position försvagas och Inger Støjbergs Danmarksdemokraterne stärks sedan en folketingsledamot bytt parti till hennes och en politisk vilde också bestämt sig för att gå med där.