Onsdag 19 Maj
Stockholm

Alla partiledare bjöds in till Löfvens födelsedagsfest – utom Åkesson

1 av 2
2 av 2

NYHETER24 AVSLÖJAR: Löfven bjöd in till stort födelsedagskalas – men alla var inte bjudna.

Kommentera (275)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

På fredagseftermiddagen ställdes det till med stort kalas i regeringsbyggnaden Rosenbad i Stockholm. Anledningen var att Sveriges statsminister Stefan Löfven fyllt 60 i sommar.

Inbjudningslistan var lång, och på eftermiddagen skrev Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra om det på sin Instagram. 

"Här är vi på väg att uppvakta statsministern, som fyllde 60 i somras och bjöd på tårta i dag", skriver moderatledaren. 

"Har gratulerat statsministern på 60-årsdagen. Grattis Stefan på högtidsdagen!", skriver Centerpartiets Annie Lööf på Twitter.

Men alla var inte bjudna. Enligt Sverigedemokraterna har deras partiledare Jimmie Åkesson inte fått någon inbjudan. Faktum är att man knappt visste om festen över huvud taget. 

– Nej, vi har inte sett någon inbjudan. Dock är det stort att fylla 60 så jag är övertygad om att Jimmie Åkesson önskar grattis och hoppas att han får möjlighet att gå i pension vid 61, säger Åkessons politiske sekreterare Mikael Eriksson till Nyheter24.

Regeringen bekräftar samtidigt för Nyheter24 att Åkesson inte bjudits in, och att det hela handlar om en samarbetsfråga.

"Eftersom Sverigedemokraterna inte är ett parti som statsministern vill samarbeta med var de inte heller bjudna på mottagningen", skriver Löfvens pressekreterare Jonatan Holst i ett sms till Nyheter24. 

Nyligen kritiserade Stefan Löfven Jimmie Åkesson riktigt hårt – läs mer om det här

Var det rätt att inte bjuda in Åkesson?
Tack för din röst!
Kommentera (275)
Kopiera länk
Dela