- Foto: TT

Anna Kinberg Batra utesluter inte misstroende mot Stefan Löfven

Moderaterna kan vara beredda att gå ännu längre i efterspelet av it-skandalen. Anna Kinberg Batra menar att sista ordet inte är sagt.


Den hårda kritiken mot Stefan Löfven och regeringen fortsätter. Under sommaren har infastrukturminister Anna Johansson och inrikesminister Anders Ygeman tvingats avgå till följd av IT-skandalen, och samtidigt kommer allianspartierna lägga fram en misstroendeförklaring mot försvarsminister Peter Hultqvist

Men alla tycker inte att det räcker. Moderata ungdomsförbundets ordförande  Benjamin Dousa anser att Moderaterna och Alliansen bör lägga fram en misstroendeförklaring mot statsminister Stefan Löfven. 

– Det tycker jag definitivt. Jag tror inte det är Moderaterna som är den största bromsklossen där, jag tror det är andra Allians-partier som inte vill rikta misstroendevotum, säger Dousa till Nyheter24.

Kinberg Batra: "Kan bli aktuellt"

Och när Anna Kinberg Batra möts av kravet utesluter hon inte att ta till ytterligare åtgärder mot regeringen. 

– Jag är inte nöjd med hur statsministern skött rikets säkerhet, och jag tror det dröjer innan sista ordet är sagt i den sekerhetskrisen, säger Anna Kinberg Batra till Nyheter24. 

Samtidigt menar Kinberg Batra att Löfven har en "het och svettig" höst framför sig, och att man kommer avvakta och se vad konstitutionsutskottets utredning om IT-skandalen. 

Tills dess nöjer man sig med att fälla Anna Johansson, Anders Ygeman och Peter Hultqvist. 

– Vi får återkomma till den här frågan senare, det kan bli aktuellt, men man ska aldrig gå händelserna i förväg, säger Anna Kinberg Batra.

Alla partiledare bjöds in till Löfvens födelsedagsfest – utom Jimmie Åkesson. Läs mer om det här!

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde M försöka fälla regeringen?
Tack för din röst!