- Foto: TV4

Här går Annie Lööf till brutal attack mot Jimmie Åkesson

Det blev riktigt dålig stämning när Annie Lööf och Jimmie Åkesson drabbade samman i TV4:s partiledarduell.


I gårdagens tv-sända partiledarduell på TV4 gick Centerpartiets Annie Lööf till hårt angrepp mot Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson. Och det hela hände när Lööf skulle förklara skillnaderna mellan C och SD, och varför de står så långt ifrån varandra. 

– Det handlar inte bara om historia, det handlar om hur man är idag. Det finns förtroendevalda sverigedemokrater lokalt som sagt att ”Annie Lööf gärna vill bli rövknullad av invällande babianer”. Det har funnits förtroendevalda sverigedemokrater som sagt att flyktingar ska skjutas vid Öresundsbron, sa Lööf i duellen.

Lööf tog också upp att SD:s partisekreterare Richard Jomshof jämfört islam med en trojansk häst och att gruppledaren Mattias Karlsson sagt att man släppt in tiotusentals potentiella sexförbrytare och terrorister i landet, 

– Det handlar om vilken människosyn man har, och den är helt i motsats till mig som är liberal, fortsatte Annie Lööf.

Men Jimmie Åkesson menar att de sverigedemokrater som inte sköter sig sparkas ut från partiet. 

– I andra partier låter man den här typen av människor sitta kvar. Vi utesluter människor som är ideologiskt avvikande. Sen betyder det inte att allt som upprör Annie Lööf upprör mig, svarade Jimmie Åkesson. 

Vill du veta hur mycket partiledarna får i lön? Här är hela listan!

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

En del av Børsens mur har rasat

Fritidshusmarknaden lyfter - kan komma bakslag

Förhoppningar om räntesänkningar har även fått fritidshusmarknaden att vakna till liv. Fler objekt har sålts och priserna har stigit den senaste tiden.

Var tredje ukrainare behöver psykosocialt stöd

Var tredje ukrainare är i behov av någon form av psykosocial hjälp, enligt Röda Korsets ukrainska generalsekreterare Maksym Dotsenko. Vi lever i kriget, följer det från morgon till kväll, säger han till TT under ett besök i Sverige.

Svenskarna i Natostyrkan: "Väldigt självklart"

Lön och arbetsvillkor är inte spikade, ändå räcker många upp handen när Sverige för första gången ska medverka i den multinationella Natostyrkan i Lettland. Det är väldigt självklart, säger André Steffert, plutonchef på P7 i Skåne.

Nu har bitcoin halverats

Nu har den skett – den hett emotsedda halveringen av kryptovalutan bitcoin, uppger analysföretaget Coingecko. Halveringen inträffar vart fjärde år och innebär att antalet nya bitcoin som tillförs marknaden halveras.

Toppåklagare anställde älskarinna – åtalas

En västsvensk toppåklagare åtalas för att ha hjälpt till att ge sin älskarinna en högt uppsatt position inom myndigheten.