"Digitala gurun"Brad Parscale kommer att arbeta som Donald Trumps kampanjchef inför amerikanska presidentvalet 2020.
Inför valet 2020 kommer Brad Parscale att arbeta som Donald Trumps kampanjchef. - Foto: TT

Detta är mannen som ska hjälpa Donald Trump att bli omvald 2020

2020 är det dags för ett nytt amerikanskt presidentval. En av de som förbereder sig redan nu är Donald Trump. Med hjälp av den "digitala gurun" Brad Parscale hoppas han kunna bli omvald och sitta som president tills 2024.


Enligt Amerikansk lag får en president som allra längst sitta i makten under två presidentperioder, med fyra år åt gången. Om man gör bra nog ifrån sig kan man bli omvald, och sitter då som president i åtta år. 

Under de senaste 35 åren har alla förutom en amerikansk president, George H. W. Bush, blivit omvald till en andra presidentperiod. Det innebär att Ronald Reagen, Barack Obama, George W. Bush och Bill Clinton alla tjänat som det amerikanska folkets president i åtta år, enligt Vita Husets officiella hemsida

Bildkälla: TT Barack Obama, George W. Bush och Bill Clinton.

Någon som också hoppas på att få göra det är Donald Trump, enligt Reuters. Trots det är många tveksamma på om hans önskan kommer besannas, med tanke på de otaliga skandaler som följt honom under hans korta tid som president. Och det kanske inte är så konstigt med tanke på de uttalanden han gjort under sina knappa 400 dagar i vita huset. 

Men även innan Trump ens ställde upp som presidentkandidat, hade han hunnit stämmas för diskriminering vid tre (ja, du läste rätt) separata tillfällen, som du kan läsa mer om här. 

Utöver det har han under det senaste året bland annat: 

Anklagats för att ha mutat en porrstjärna med miljonbelopp för att tysta deras affär

Försökt förbjuda transpersoner från att gå med i militären

Sparkat en FBI-chef som utredde honom för flertal brott

Tagit ut lika mycket semester som Barack Obama gjorde under hela sin kanditatur, under sina 7 första månader som president

Och inte minst hans ivriga "Cofveve" twitterfingrar. Ja listan kan göras riktigt, riktigt lång faktiskt.

Siktar på att bli omvald i amerikanska presidentvalet 2020

Trots alla skandaler som ligger bakom honom (och som pågår just nu) vill Trump se framåt. Närmare bestämt två år framåt, till det amerikanska presidentvalet 2020.

Och för att vinna planerar han att använda sig av ett hemligt vapen: en "digital guru" vid namn Brad Parscale. Med Parscale vid sin sida hoppas han återvinna det amerikanska folkets förtroende. 

Brad Parscale, Donald Trumps "digitala guru". Bildkälla: TT

Trump började arbeta med Parscale redan 2016. Då antog han rollen som digital chef för Trump-kampanjen. Han tros också ligga bakom valet att fokusera på sociala medier och digitala plattformar, när Trump ville nå ut med sitt budskap inför valet 2016 –  något som tros ha spelat stor roll för Trumps vinst.  

Inför valet 2020 kommer Brad Parscales roll i Trump-kampanjen uppgraderas från att ansvara över det digitala, till att bli högsta kampanjchefen. 

Hur det hela går får vi se om två år. 

Andra kändisar som pratat om att ställa upp i valet 

Dwayne "The Rock" Johnson, Oprah Winfrey, Will Smith och Katy Perry. Bildkälla: TT

Förutom Trump, har det gått rykten om att flera andra kändisar ska ställa upp i det nästkommande amerikanska presidentvalet. Några av de största namnen som nämnts har varit Oprah Winfrey, Will Smith  Dwayne "The Rock" Johnson och Katy Perry.

Läs även: Ett kryphål i lagstiftningen kan avsätta Donald Trump

TV: Trumps advokat betalade över 1 miljon för att tysta porrstjärna

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du att Donald Trump blir omvald?
Tack för din röst!