Onsdag 28 Jul
Stockholm

Ebba Busch Thors känga till Annie Lööf

Ebba Busch Thor och Annie Lööf. Kollage.
Annie Lööf sågas av Ebba Busch Thor. Foto: Pontus Lundahl/Patrick Trädgård/TT

Annie Lööf borde ha varit tydligare mot väljarna innan valet – det menar nu Ebba Busch Thor i en ny intervju.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Stämningen mellan Kristdemokraterna och Centerpartiet är inte direkt superbra just nu. 

Sen Alliansen splittrades i början av året och C bestämde sig för att samarbeta med Socialdemokraterna har relationen mellan Ebba Busch Thor och Annie Lööf tagit skada, bland annat har Busch Thor sagt att vänskapen inte är det den en gång varit

Och nu tjongar EBT iväg ännu en känga mot Annie Lööf, i intervjuprogrammet Mats möter på SVT. 

"Det kunde hon sagt innan valet..."

Där får hon frågan av Mats Knutsson om vinterns regeringsförhandlingar, och att Annie Lööf faktiskt sagt att det var omöjligt för henne att släppa fram en Allians-regering, eftersom den skulle kräva stöd från Sverigedemokraterna. 

– Det kunde hon sagt innan valet i så fall. Om hon var så övertygad och hade landat i att det var omöjligt att ens pröva stödet för alla fyra Allians-partier även om det krävde att SD röstade för eller att SD la ner sina röster... om hon visste det så tydligt innan hade hon kunnat säga att det skulle vara omöjligt att rösta för en borgerlig statsminister, säger Ebba Busch Thor i intervjun. 

Hon anser alltså att Lööf borde varit tydlig med att det fanns en möjlighet att Centerpartiet skulle kunna stödja en socialdemokratisk statsminister. 

– Det hade varit ärligare, säger Ebba Busch Thor.

Populärare än Lööf 

Men det är ingen tvekan om att Kristdemokraterna varit den stora vinnaren på det tumult som uppstod efter valet. Inte nog med att KD gått om Centern i opinionsmätningarna, Ebba Busch Thor är nu mer poppis än vad Lööf är

– Vi har kunnat möta väljarna direkt, bortom rubriker om våra opinionssiffror. Vi har visat väljarna att vi ser den verklighet som många lever i, säger Busch Thor i SVT-intervjun.

Hånet mot Ebba Busch Thor – okänt klipp från 2011 hittat

Gillar du Ebba Busch Thor?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela